Hírek

2015.12.15. 16:49

Jószolgálati karácsony: ünnepeltek a gondozottak, a dolgozók

Dunaújváros - Szeretettel teli pillantások, törődő simogatások, bátorító mosolyok... - töltekeztünk a Jószolgálati karácsonyon.

Körmendi Erzsébet

A Jószolgálati Otthon Közalapítvány szeretethete a hétfőn, december 14-én kezdődött. A Bercsényi úti intézményükben délelőtt a zeneiskola harmonikásai voltak, délután Horváth Jankó vitt fergeteges hangulatot a házba. Kedd délelőtt pedig a Liget közben lévő napköziben karácsonyoztak a gondozottak, a dolgozók. Meghívták erre a jeles eseményre a támogatóikat, az önkénteseiket, akik egész évben segítették a munkájukat. A rendezvényen részt vett Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere is, aki megköszönte a dolgozóknak, segítőknek azt az emberfeletti munkát, amit az alapítvány védőszárnyai alatt végeznek a Jószoliban. A város első embere elismeréssel fejezte ki az óriási teherbírással és empátiával végzett kiváló szakmai tevékenységért, amelynek fókuszában a gondozottak és a szeretet áll, majd biztosította az intézményt az önkormányzat támogatásáról és hangsúlyozta, bátran forduljanak hozzájuk segítségért, a város Jószolgálati intézményeiben mindig van öröm és teendő is.

Kecskés Rózsa intézményvezető elmondta lapunknak: - A szeretet karácsony lényege, hogy élményt, örömet adjunk a gondozottjainknak, amire emlékezhetnek, amiről beszélhetnek aztán a következő napokban, hetekben.

Jókai: Melyiket a kilenc közül? - mégpedig Jószolgálati Otthon módjára. Különleges előadást láthattak a karácsonyi ünnepség résztvevői

Megható pillanatokban és szeretetben nem volt hiány. A fiatalok műsora, mesedramatizálás, a zenekar játéka, a Kék Hangok csodálatos dalai egyszerre voltak örömteliek és szívfacsarók, felemelők és elgondolkodtatók. A karácsonyi ajándékozás is része volt a programnak, nagyon várták a gondozottak. A mézeskalácsokhoz készségfejlesztő játékok és egyéb szép, személyre szabott ajándékok társultak, és a közösséget szolgáló nagyobb ajándékok is kerültek az intézmény gyönyörűen feldíszített karácsonyfája alá. Közben a Bercsényi úti intézményükben délelőtt Molnárné Marika néni mesélt az ellátottaknak, Klujber Anna pedig fuvolázott. Délután a Szécshényi gimisek kórusa ment hozzájuk. Ma a Bánki iskola kórusával kezdenek, majd Pálfalvi János érkezik hozzájuk. Délután a Liget közben dolgozók vendégeskednek náluk egy mesedramatizálással, majd az egyik önkéntesük, Kökényesi Márta meglepetése következik, végül Lilla-Lexi irodalmi kávéháza zárja a ma délutáni programot. Csütörtökön Marika néni mesél, aztán Tóth Boglárka és Polgár Lilla varázsol karácsonyi hangulatot. Délután lesz a Bercsényi utcai intézményben a karácsonyi ünnepségük. A Jószolgálati Otthon mozgalmas, a 25 éves évfordulóhoz méltó programsorozatot tudhat maga mögött, és most egy szép évzárással koronázza meg az évet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!