Hírek

2016.12.14. 17:35

Jószoli: szeretethéttel hangolnak az ünnepre

Dunaújváros - A Jószolgálati Otthon Bercsényi utcai intézményében ezen a héten a hagyományoknak megfelelően szeretethetet tartanak.

Balla Tibor

Ilyenkor szinte ellepik az intézményt az önkéntesek, és önzetlen szeretettel segítik az otthon lakóit az ünnepekre hangolódni. Már a hétfő programkínálata is mutatja, hogy a segítők milyen komolyan veszik a küldetést. Molnár Marika mesét olvasott a gondozottaknak, Polgár Lilla, a Bartók színművésze egy mini önálló esttel lepte meg őket. A muzsikáról a Sándor Frigyes Zeneiskola Harmonika zenekara gondoskodott hangszeres zenével, a Digitál együttesből is ismert Horváth Jankó pedig énekével szórakoztatta őket. A kedd sem volt ingerszegény számukra, már reggel a Lorántffy iskola diákjaival beszélgettek, majd megnézték a ligetesek előadását, és meghallgatták Perd Niki gitárjátékát, ebéd után pedig Pálfalvi János verses, zenés, mesével tarkított műsorát hallhatták.

A Bercsényi utcai intézményben tegnap a  Széchenyi gimnázium kórusa adott minikoncertet
Fotó: Zsedrovits Enikő

Szerdán a muzsika kapta a hangsúlyt, bár reggel visszatért meséivel Molnár Marika, de utána már mosolygós fiatal arcok daloltak, hiszen a Bánki iskola kórusa lepte meg őket műsorával. A délután is zeneszóval folytatódott, ekkor Pocsai Mária vezetésével a Széchenyi gimnázium kórusa énekelt nekik hangszerkísérettel.

A mai délelőtt már sokkal csendesebb lesz, Faragóné Veress Csilla és Garbaczné Rapcsák Rita tart könyvtári foglalkozást az otthonban, délután pedig a Pentelei Kéknefelejcs kórus látogatja meg őket. A péntek a nagyvenyimi iskolai színjátszóké lesz majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!