Hírek

2014.05.28. 17:20

Jótékony aikidosok az Aranyban

Az aikidonak régi hagyománya van már Daruszentmiklóson, Alsószentivánon, és Előszálláson is. Oszterman Michael sensei jelenleg is közel hatvan fővel foglalkozik, edzéseire a régi tanítványok is szívesen járnak vissza.

Rankasz Brigitta

Nagyon pozitív a mérleg az utánpótlás terén is, hiszen szeptembertől sok diák választotta a mindennapos testnevelés részeként ezt a sportágat, de több óvodás tanítványa is van. Edzőjük szívesen viszi őket bemutatókra, települési rendezvényekre, a tatamit bárhol összerakják már percek alatt, hogy utána ragyogó technikai előadással nyűgözzék le a közönséget, s megmutassák: ez a sport egységes egészként harmonizálja testet, lelket egyaránt természetesen hosszú, kitartó munkával. Munkájuk eredményességének ékes bizonyítéka, hogy idén már huszonegyen tettek övvizsgát. Védekezések, csavarások, fogások, s számtalan kidolgozott technika van már a legkisebbek tarsolyában is.

Nyáron nyolcadik alkalommal rendezik meg az országosan is elismert Tradicionális harcművészeti tábort a Velencei-tó partján. A három napon át tartó vidám programokon kívül komoly, vizsgára felkészítő edzések is színesítik a napokat.

Természetesen ebben a szezonban is komoly szaktekintélyeket hívott meg Oszterman Michael, a tematika bővelkedik aikido, iaido,
battodo, és judo edzésekben, s azokat is várják, akiknek még semmilyen harcművészeti ismeretük nincs.

Sajnos a tanítványok közül sokan nehéz anyagi helyzetben vannak, így a mester jótékonysági edzést szervez megsegítésükre, s a befolyt összegből azok táborozását segíti, akiknek erre a legnagyobb szüksége van. Szerencsére a jó ügyben akadtak bőven segítői is. Így május 24-én , Dunaújvárosban az Arany János Általános Iskolában ragyogó technikai színvonalú bemutató edzést tartottak, amelyen Osztermann Michaellel együtt közel félszáz tanítvány vett részt Daruszentmiklósról, Előszállásról és persze Dunaújvárosból.

A csapat több mint tíz éve együtt van, sikereik ékes bizonyítéka, hogy a tanítványok közül többen megszerezték már az egy kyus vizsgát, s készülnek a mesteri fokozatra. Mellékhatása ezen kívül az is, hogy a klubtagok összetartó közösséget alkotnak, s szabadidejükben is bármikor számíthatnak egymásra.

A támogatóknak ezúton mondanak köszönetet, s lázasan szervezik az idei évben is érdekességekben bővelkedő nyári tábort.

 

Címkék#aikido

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!