Hírek

2015.01.25. 19:10

Jótékony forintok a mezőfalvi iskolának

Mezőfalva - Szép példáját mutatták az összefogásnak szombaton este a mezőfalviak. Az iskola tornatermében hagyományosan megrendezett bálon több mint kétszázötvenen vettek részt.

Horváth László

A községből és a településen kívülről érkezőket Deák Károly a kuratórium elnöke köszöntötte, s egyúttal jellemezte is az alapítvány munkáját:

- A Petőfi Sándor Iskolafejlesztési Alapítvány a jövőben is elsődleges feladatának tekinti a mezőfalvi gyerekek támogatását, az oktatás minél magasabb szintű fejlesztését. A bál célja a jótékony adakozás mellett, hogy a kívülállók is információt kapjanak az alapítvány elmúlt éves tevékenységéről, valamint az oktatási intézményekben folyó munka eredményességéről. Természetesen ez az összejövetel kiváló alkalom a felnőttek és a gyerekek találkozására is, ahol igen jóleső érzés látni a rengeteg tehetséges diák produkcióját - zárta rövid összefoglalóját az elnök.

A keringő minden évben az alapítványi bál fénypontja. Középen Hajnal Dániel és Bodás Dalma

A sok segítségért ezúttal sem maradt el a köszönet. A vacsora előtti műsorban a művészetoktatásban résztvevő diákok mutatták be különleges, erre az alkalomra összeállított produkcióikat. Az előadásokban láthattuk, hallhattuk az iskola énekkarát a Tótin család kíséretében. Bodás Dalma népdalcsokort énekelt. Tarr Petra és Reinitz Zsóka Tavaszi szél című népdal átdolgozást adott elő. A háttérben az ötödikesek tánca színesítette az előadást. A fúvós kamaraegyüttes Nápolyi dalt játszott. A 6-7. évfolyam néptánctanszakos tanulói pedig a Négy évszak című kompozíciót mutatták be nagy sikerrel. Az est fénypontjaként a nyolcadikosok nagy tapssal jutalmazott keringője koronázta meg a rendezvényt. Bemutatójukat kétszer is el kellett táncolniuk, olyan nagy sikert aratott!

A Mezőfalvi Iskolafejlesztési Alapítvány hagyományos bálját közös fényképezés, vacsora és hajnalig tartó fergeteges mulatozás zárta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!