Hírek

2015.03.20. 17:05

Immáron 20. alkalommal muzsikálnak és gyűjtenek a zenetanárok

Dunaújváros - Jelentős mérföldkőhöz érkezett a város egyik legrégebbi jótékonysági akciója: áprilisban huszadik alkalommal jelentkezik a kórház gyermekosztályát támogató Pedagóguskoncert.

Szabó Szabolcs

Németh Irma kezdeményezésének köszönhetően 1996 tavaszán jelentkezett első ízben a Jótékonysági Pedagóguskoncert. Az akcióban részt vevő művésztanárok lelkesedése és lendülete az utóbbi két évtizedben is tartósnak bizonyult, így idén április 17-én immáron a huszadik közös örömzenélést élvezheti majd a remélhetően szépszámú közönség az evangélikus templomban.

A Quintia zenekar az áprilisi koncerten is fellép majd. Fotó: Archív

A szervezők lapunkhoz eljuttatott tájékoztatója szerint a koncert bevételét ezúttal is a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztályának javára ajánlják fel a résztvevők, csakúgy mint 2001 óta minden esztendőben. Az április 17-én 18 órakor kezdődő Jótékonysági Pedagóguskoncerten fellépnek a Móricz és más iskolák pedagógusai, a Quintia zenekar, a Sándor Frigyes Zeneiskola, a Szaxofon Bird Band, a Viadana Kamarakórus és a Wesley-Da Capo Művészeti Iskola pedagógusai. A koncert fővédnöke Gombos István, a város humán ügyekért felelős alpolgármestere.

Jegyek elővételben a Móricz iskolában, a kórház gyermekosztályán és az evangélikus templomban kaphatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!