Hírek

2017.05.25. 18:55

Jövő nyáron nyit az új strand - Fejlesztési tervek Dunaújvárosban

A közeljövő, már megállapodásokkal alátámasztott városfejlesztési terveiről adott számot csütörtöki tájékoztatóján Cserna Gábor polgármester. A beruházások összértéke meghaladja a 8,7 milliárd forintot.

Szabó Szabolcs

Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere 4 pontban összegezte a városfejlesztés főbb koncepcióit. Ezek szerint az évek óta bezárt Aquantis élményfürdőt 900 millió forintért veszi át a város az azt korábban meghitelező Cib Bank Zrt. ingatlatkezelő cégétől. A tulajdonszerzést követően elkezdődhet a fürdő teljes körű felújítása, amelyhez kapcsolódnak majd a Fabó Éva Sportuszodában megvalósuló fejlesztések is. Itt megújulnak az öltözők, a burkolatok, a gépészet és a szauna is.

A tervek szerint a Fabó Éva Sportuszodát is magában foglaló új vízisport-komplexum nyitása várhatóan jövő nyáron várható. Az élményfürdő megvételét is beleértve a projekt összköltsége eléri az 5 milliárd forintot, amely része a már korábban meghirdetett Modern Városok Programnak.

Cserna Gábor polgármester
Fotó: Ady Géza

Cserna Gábor városvezető közölte: tovább folytatódik a a Szalki-sziget fejlesztése is. A már lezajlott egyeztetések és tervezési szakasz után itt is elmondható, hogy 2018 őszéig felújítják és újra használhatóvá teszik az egykori Remix diszkó épületét. Ezzel párhuzamosan fejlesztik a Szalki-szigeti szabadstrand öltözőit és a vizesblokkokat is. A tervek között kiemelt szerepet kapott a szabadtéri színpad átépítése, és számos, főként a nyári sporteseményeket kiszolgáló pálya fejlesztése is.

Több évtizedes vágya valósulhat meg a helybéli futóközösségnek: futópályát építenek a sziget körül, valamint a kemping keleti részénél egy mobil kikötőt alakítanak ki, kiszolgálva a vízi turizmus igényeit és az újvárosi horgásztanya területét övező vízi sávban jelentős mederkotrást is terveznek.

Jó hír, hogy a Zöld város kialakítása című projektre már egymilliárd forint támogatást elnyert az önkormányzat. Ennek elemeként bővítik a Duna-parti sétányt, újragondolják a Vasmű úti zöldsávot, bővítik a Városháza téren található vendéglátóegységet, és ami talán legfontosabb: teljesen felújítják a műemlékvédelem alatt álló Dózsa Mozi Centrum épületét.

Mint arról már korábban beszámoltunk a zöld rendelőt a város átadta az államnak. A jelenlegi tervek alapján, a járási hivatal több szervezeti egysége kap majd helyet az épületben. Mint arról a múlt heti közgyűlésen Szepesi Attila gazdasági ügyekért felelős alpolgármester beszámolt, ez ügyben az állam megtéríti majd a város eddigi költségeit. A felsorolt tervezett beruházások összértéke 8,7 milliárd forint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!