Hírek

2016.11.18. 13:20

Évtizedekkel ezelőtt fogadtak örök hűséget egymásnak

Nagyvenyim - Ünneplőbe öltözött emberek, jubiláló házaspárok töltötték meg a nagyvenyimi polgármesteri hivatal dísztermét múlt szombaton. Fogadalmat tettek, ismét.

Horváth László

Családtagok, rokonok kíséretében öt jubiláló házaspár tett tanúbizonyságot hűségről, szeretetről. Sudár József István és Németh Erika, Varga Ferenc és Orsós Anna Katalin, Pásztor Ferenc és Zsömbör Katalin Zsuzsanna, Stadler József és Szloboda Tímea 25 éve, Kovács János és Lizon Mária pedig 60 éve mondta ki a boldogító igent Nagyvenyimen. Akkor még csak reménykedtek benne, hogy sokáig alkotnak egy párt, ahogy Kovács János és felesége sem gondolta, hogy hatvan esztendő közös élet után újra eljön az a gyönyörű és felemelő nap, mikor aláírásukkal megerősítik fogadalmukat.


Évtizedek múltán is csak együtt folytatnák az életet. Az első sorban Kovács János és Lizon Mária, Sudár József István és Németh Erika, Stadler József és Szloboda Tímea. Hátul Varga Ferenc és Orsós Anna Katalin, valamint Pásztor Ferenc és Zsömbör Katalin Zsuzsanna Fotó: Horváth László

A meghitt pillanatokhoz a nagyvenyimi önkormányzat és a nagyvenyimi művelődési ház teremtett méltó keretet. A régi-új házasokat a dunaújvárosi Wesley - Da Capo Alapfokú Művészeti Iskola tanárai együtteséből Beke Beáta és Kurina Laura hangszeres játéka köszöntötte. Az ünnepség végén a legidősebb házaspárt kérdeztük hűségről, együtt töltött életről.

- A családban eddig még mi vagyunk a hosszú házasság példája - válaszolt érdeklődésünkre Kovács János felesége Lizon Mária. Nagyon sok mindent megtettünk a családunkért. Négy gyermek mellett háztartást vezetni, dolgozni nem volt egyszerű, de ahogy látszik, kibírtuk. Dunaújvárosból költöztünk Nagyvenyimre harminc éve. Mind a ketten építettük a várost. Magam a Dunai Vasműben, férjem pedig a kikötőben kereste a kenyérre valót - emlékezett röviden Lizon Mária a több mint fél évszázados együttlétre. A Kovács családban négy lány és hat unoka teszi széppé az idősek napjait. Gratulálunk, és kívánjuk, hogy példájuk legyen követendő a felnövekvő generációk számára!

Kovács János és felesége hatvan éve házasok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!