Hírek

2014.02.16. 17:20

Jubileumi Aura-premier

Dunaújváros - Szombaton este hazai pályán, a Dózsa Mozicentrumban debütált a Bernáth Zsolt rendező vetette független filmes csapat új mozi, Az Aura.

Szabó Szabolcs

A közös munkálkodásának második ikszét e mozival ünneplő alkotói kör ezúttal is alacsony költségvetéssel, állami támogatás nélkül dolgozott. Az Aurával az alkotók egy újabb zsáner, a science-fiction lehetőségeit próbálták ki.

Mint arról már beszámoltunk, a film több nemzetközi filmfesztiválra is meghívást kapott, többek között áprilisban szerepel a Brüssels International Film Festival of Fantastic Film (Belgium) programjában is. A csapat az elmúlt két évtizedben 8 játékfilmet készített, kezdetben a horror/thriller zsánerrel kísérleteztek, később vígjátékokat készítettek. Az első közönségsikert a Hasfalmetszők (1999) című horror-komédiával érték el. (Az Aura premierjéről készült írásunk keddi lapszámunkban olvashatják majd - a szerk.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!