Hírek

2015.06.26. 16:09

Jubileumi osztálytalálkozó - Minden évben összegyűlnek a 1965-ben végzett gépészek

Dunaújváros - Fél évszázad nem kevés idő... Pont ötven esztendeje, hogy végzett a Kerpely Kohó- és Gépipari Technikum gépész osztálya.

Káldor András

Idén is összegyűltek a Kerpely Kohó- és Gépipari Technikum ´65-ben végzett 4.b osztályának gépészei, akik évről évre szép számmal vesznek részt az osztálytalálkozókon. A tegnapi rendezvényen húszan ülték körül az ünnepi asztalt köztük az osztály tiszteletbeli osztályfőnöke, Szlávik Béláné Margit néni is. A rendezvény főszervezőjétől, Tamássy Istvántól megtudtuk, hogy egyáltalán nem volt egyszerű anno bekerülni a gépész osztályba, hiszen legalább háromszoros volt a túljelentkezés.

- A képesítés, ami egyben érettségit is adott, megszerzése után a legtöbbünk továbbtanult, aztán jónéhányunk a vasműben helyezkedett el. Gyakorlatilag nem tévesztettük szem elől egymást az évek folyamán, sőt néhányan szorosabb kapcsolatot is ápolunk egymással - mondta Tamássy István.

A remek hangulatú találkozón régi, már-már feledésbe merülő emlékeket idéztek fel a résztvevők és természetesen nem maradhatott el a családtagokról, unokákról készült fotók szemlézése sem.

A találkozón részt vett: Bárdosi János, Berzai Ferenc, Csehák János, Dula Rozália, Fosztó Tibor, Fülöp Benő, Horváth Szabolcs, Juhász Anna, Kiss V. Jenő, Krajlik László, Makó Gábor, Nagy Endre, Németh István, Tamássy István, Tirpák Gábor, Tóbik István, Tuba Éva, Végvári Rózsa, Virág Zoltán.

Bárdosi János, Tirák Gábor, Németh István és Csehák János is részt vett az osztálytalálkozón. Fotó: Ady Géza

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!