Hírek

2017.04.17. 20:20

Kábítószerügyi egyeztetések húsvétkor

Dunaújváros - A húsvéti ünnepek előtt az önkormányzat ismét összehívta a városi Kábítószerügyi Egyeztető Fórumot.

Szabó Szabolcs

Az utóbbi hónapok közgyűlési tudósításaiban már többször is szóba került, hogy több képviselő is kezdeményezte a helyi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum összehívását és aktiválását.

A múlt héten csütörtökön Lőrinczi Konrád képviselő, a Közbiztonsági és Társadalmi Kapcsolatok Bizottságának elnöke megkeresésére a városháza dísztermében találkoztak a droghelyzettel foglalkozó szakemberek, pedagógusok, civil szervetek és vallási felekezetek képviselői, valamint a rendvédelmi erők munkatársai. Lőrinczi Konrád az egyeztetés első szakaszában - amely sajtónyilvános volt - kiemelte, hogy a város és a térség közbiztonságának fontos eleme a kábítószerkérdés megfelelő kezelése, kiemelt figyelmet fordítva a megelőzésre és a fiatalok számára kínált, az egészséges életmódot hirdető sport- és szabadidős programok szervezése.

Szakemberek, pedagógusok, a kábítószerüggyel foglalkozó szervezetek képviselői találkoztak a városházán Fotó: Ady Géza

A Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) csütörtöki ülésén szó esett a legfontosabb feladatokról és a szakemberek közti munka minél hatékonyabb összehangolásáról is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!