Hírek

2016.05.27. 16:10

Autóvadászat: több tízezer járművet ellenőriztek a kapitányság illetékességi területén

Dunaújváros - Pénteken az ország minden pontjáról érkezett rendőr és polgárőr egység részvételével, a Közbiztonsági Hónap részeként autóvadászatot tartottak.

Gallai Péter

A verseny célja, hogy a rendszámfelismerő rendszerekkel felszerelt egységek a járművek indokolatlan megállítása nélkül ellenőrizzenek több tízezer járművet a kapitányság illetékességi területén. A reggeli eligazítás után Suszter Tamás rendőrkapitány üdvözölte a megjelenteket.

A Kecskemétről érkezett Dobos Menyhért a mindent látó - többek között lejárt műszaki, körözés - rendszert figyeli

Az őrnagy - akinek kapitányként ez az első versenye - mindenkinek jó munkát, szakszerű intézkedéseket kívánt. Gál Ferenc alezredes, a közlekedésrendészet osztályvezető helyettese lapunknak elmondta, az ország minden pontjáról hat csapat érkezett a dunaújvárosi akcióra: - Az egységek álló és mozgó ellenőrzést is végeznek, elsősorban Dunaújváros területén, a hatos főúton, de nem maradnak ki a környező települések sem. Így például a rendszámfelismerő kamerákkal felszerelt autók Előszálláson, Daruszentmiklóson, vagy Nagykarácsonyban is cirkálnak.

A módszer hatalmas előnye, hogy a rögzített rendszám alapján a rendszer csak akkor jelez, ha például lejárt a jármű műszaki vizsgája, kivonták a forgalomból, lopott, vagy valami más miatt körözés alatt áll. Ráadásul rövid idő alatt a hagyományos, kézi megállításos ellenőrzéshez képest egyetlen, a rendszer előtt elhaladó jármű sem bújhat ki az adatok lekérdezése elől.

Az autóvadász kupa ünnepélyes eredményhirdetése este közös vacsorával zárult, az eredményekről hétfői lapunkban számolunk majd be.

Az autóvadászatokat a kezdetek óta támogatja a pálhalmai bv.,s ezúttal sem volt másként. Az intézet most a Városvédő polgárőrséggel és a helyi kapitánysággal állított ki egy csapatot, a szolgálati jármű mellett. Rajtuk kívül Dunaújváros RK - Kecskemét RK, Hírös polgárőrség - Csongrád RK, Vác RK - Sződliget polgárőrség, Makkosháza polgárőrség - Szeged RK, IX. ker. polgárőrség - Dunaújváros RK egységek rótták az utakat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!