Hírek

2016.12.21. 19:15

Kamilla gyógyulásáért

Dunaújváros - Átadtuk az év végi gyűjtés összegét Kamilla családjának. A gyógyulás azonban még elhúzódik.

Pekarek János

Olvasóink, helyi vállalkozók, valamint kiadónk összesen 485 994 (négyszáznyolcvanötezer-kilencszázkilencvennégy) forintot gyűjtött össze a súlyos daganatos betegséggel küzdő, három és fél éves dunaújvárosi kislány, Nagy Kamilla gyógyulásának elősegítése érdekében. Az összegben benne van az a pénz is, amelyet kiadónk, a Pannon Lapok Társasága ajánlott fel a kislánynak, újságunk minden eladott áruspéldánya árának egy részével.

Nagyné Berta Zsanett, Kamilla édesanyja és Várkonyi Zsolt főszerkesztő a gyűjtés összegével Fotó: Ady Géza

Mindenkinek köszönjük!

Ezt a pénzt csütörtökön utaljuk át a kislány családjának bankszámlájára. A gyűjtés eredményét tegnap közöltük szerkesztőségünkben Kamilla édesanyjával, Nagyné Berta Zsanettel: főszerkesztőnk, Várkonyi Zsolt ez alkalomból adta át neki azt a táblát, amelyen a gyűjtés címe és végösszege szerepel, amint ez az itt közölt fényképen is látható.

A gyógyulás még hosszabban elnyúló folyamat lesz, tudtuk meg az édesanyától. Aki tehát a továbbiakban is segíteni akar, ne tartsa vissza magát: minden gesztus, minden támogatás nagyon jól jön a családnak és különösen a kislánynak.

Kamilla szerencsére itthon töltheti a karácsonyt szüleivel és nyolcéves testvérével, mivel állapota a közelmúlt kritikus eseményei után (intenzív osztályra is került a budapesti, Tűzoltó utcai gyerekrák-klinikán) jelentősen javult. Ám a kezelések folytatódnak.

Dunaújváros lakói, intézményei és vállalkozásai az elmúlt hónapokban példamutató összefogásról tettek bizonyságot.

Kamilla kedden este érkezett haza Dunaújvárosba, hogy a karácsonyt itthon töltse szeretteivel. Nagyon sokan szeretnék őt látni - azonban a gyerek a kezelések után, bár lényegesen jobban van, mint volt, immunrendszere legyengülése miatt nem találkozhat emberekkel.

Csak a legszűkebb családi körrel érintkezhet.Különösen, hogy december 27-én őssejt-anyagot vesznek tőle a budapesti Szent László Kórházban, azt külön kezelésnek vetik alá, és ha minden jól megy, akkor a jövő év első hónapjaiban valamikor visszaplántálják belé: tehát mostanában nagyon rosszkor jönne nála akár egy véletlenül elkapott nátha is!

Hiszen akkor el kellene halasztani ezt a beavatkozást, amin nagyon sok múlhat gyógyulása szempontjából.

A család mindenkinek minden támogatást köszön!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!