Hírek

2016.11.16. 17:50

Kamilla a daganatos kislány- gyűjtést szervezünk gyógyulásáért

Dunaújváros- Kamilla három és fél éves, súlyos daganatos betegséggel és vérszegénységgel kezelik szeptember óta. A sors mindig vak. Különösen kegyetlen, amikor egy olyan gyereket sújt, aki sokszor azt sem érti, hogy mi történik vele. S ha olyasmivel sújtja, amitől felnőtt is megrokkan sokszor.

Pekarek János

Nagy Kamilla három és fél éves, súlyos daganattal és vérszegénységgel kezelik. Minden remény megvan arra, hogy meggyógyul - de sok támogatásra lenne szüksége még addig. Már sokan támogatják, még többen kellünk!

A történet egyszerre szívszorító és felemelő. Különösen azért, mert főhőse három és fél éves kislány - akinek olyan megpróbáltatásokon kell keresztülmennie, amilyenek felnőttet is legyőzhetnek.

Nagy Kamilla 2016. május 25-én rosszul lett, nem tudott lábraállni. Kezdetben reumatikus ízületi gyulladással kezelték, szeptemberben azonban kiderült, hogy neuroblastomában szenved, ezen kívül anémiás.

A neuroblastoma idegsejtek rosszindulatú daganatos betegsége, amely főként csecsemőket és kisgyerekeket sújt. A kórnak négy stádiuma létezik - Kamillánál az utolsó, a negyedik stádiumban diagnosztizálták. Az anemia: vérszegénység.

A budapesti, Tűzoltó utcai gyermekklinikán kezelik. A családból származó információink szerint kemoterápiás kezelést és vérátömlesztéseket kap: a negyedik kemoterápián van túl. Két kezelés között most már itthon van, Dunaújvárosban, szüleivel, testvéreivel.

Kamilla kemoterápia után a kórházban, immár hosszú, szőke haja nélkül. De nyárig újra kinő majd az a haj!

 

A kezelést jól viseli, a gyógyszerekre jól reagál: minden remény megvan arra, hogy meggyógyul.

Úgy tudjuk, hogy még egy kemoterápiás beavatkozásra biztosan sor kerül nála: azután pedig egy nagyon alapos kivizsgálás következik, hogy megállapítsák, a kezelések mennyire értek célt.

Kamillának külön csoportja van az internet egyik közösségi oldalán, Gyógyulj meg, Kamilla! címmel. Ezen az oldalon adományokat is gyűjtenek számára, hogy a lehető legjobb gyógykezelésben részesülhessen, akármeddig tart is az.

Néhány példa a kezdeményezésekből: a dunaújvárosi Munkásművelődési Központban november 18-án festményvásár lesz 8 és 18 óra között, Fógelné Pál Ildikó képeiből. A Dunai Ökölvívó Egyesület olyan bokszkesztyűt kínál árverésre, amelyet Erdei Zsolt Madár bokszvilágbajnokunk dedikált. Egy bolt plüssmackót árvereztet el, egy edzőközpont fitneszjegyeket kínál licitre. S mind között a leginkább megindító: Kamilla játékaiból is lehet még egy kupacnyira licitálni. Ezeket a darabokat maga a beteg kislány választotta ki erre a célra. A többi játékát összecsomagoltatta, hogy vigyék el a kórházba, a beteg gyerekeknek: aki szurit , vagyis injekciót kap, annak jár egy játékfigura cserébe...

Nagyon sokan próbálnak segíteni. Helyi képviselők is küldtek pénzt fizetésükből.

A sors mindig vak, és különösen kegyetlen, ha kisgyerekeket ér utol felnőtteknek is nagy próbatétel. Azt pedig már minősíteni sem tudjuk, hogy éppen egy olyan családot sújt most, amelyben hosszú évek óta hagyomány mások segítése.

Kamilla édesanyja, Nagyné Berta Zsanett (aki a Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházban ápolónő) számtalan segítő akciót szervezett, alapított, csinált végig. Ő kezdeményezte a castrumi advent ünnepségsorozatát, alapította az Esze Tamás utcai segítő klubot, a gyerekruha-börzéket, ahol kedvezményesen csereberélhettek ruhákat a rászorulók - és még sok mást. Most ő és családja, elsősorban Kamilla szorul támogatásra. Ám: nem kérnek! Viszont tudjuk, hogy szükségük lenne rá.

Lapunk kiadója minden évben indít karácsonyi támogatási akciót. Tavaly Jovány Barbarának segítettünk olvasóink által, első lakását felújítani. Most megszavaztattuk olvasóinkat: egyértelmű az eredmény, hogy idén Nagy Kamillát segítsük! Segítünk már a nyilvánossággal is - és mellette pénzadományaikat is kérjük: a beteg Kamilla javára!.

A Dunaújvárosi Hírlap Adomány banki számlaszáma: 10300002-10583135-49020133.

 

 

Festményeket árvereznek

A Munkásművelődési Központ már korábban is részt vett segítő, jótékonysági rendezvényekben. Ezúttal sincs ez másként, Kováts Rózsa igazgató, mivel ismerte Kamilla édesanyját, Nagyné Berta Zsanettet, aki bababörzéket szervezett az intézményben, úgy döntött, segíteni kell. Kezdeményezéséhez partnerre lelt Fógelné Pál Ildikó személyében. A festőnek ugyanis éppen kiállítása van az intézmény földszintjén lévő MMK Galériában. Úgy döntöttek, jótékonysági festményvásárt tartanak november 18-án, pénteken reggel 8 órától egészen 18 óráig. Az eladott képekből befolyó összeg egy részét Nagy Kamilla gyógykezelésére ajánlotta fel a művész.

 

Szerintem

Annyian, de annyian vannak, akiknek (így vagy úgy) segíteni kellene! Valóban megszámlálhatatlanok.

Sokan lelki segítségre szorulnak közülük, másoknak egy jó szó kellene, de nagyon, megint mások társaságra, még többen anyagi támogatásra: tűzifára, ruhára, iskolaszerekre szorulnak.

Nem segíthetünk mindenkinek, mindig. De muszáj segítenünk, legalább néhányuknak, néha. Ettől vagyunk emberek.

Nem kérdés, hogy a leginkább segítségre szorulók: a gyerekek. Hiszen ők akkor is a támogatásunkat igénylik, ha minden rendben van velük: másképp nem igazodhatnának el a világban. Hát még egy beteg gyerek, aki lehet, hogy még azt sem érti, hogy mi és miért történik vele...

Legalább azt tudja meg, hogy mi vele vagyunk!

Pekarek János



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!