Hírek

2014.05.07. 17:20

Kampány az ünnepen

A városvezetés sikerpropagandáját kritizálta az MSZP helyi elnöke szerdán.

Pekarek János

Pintér Attila, a Magyar Szocialista Párt dunaújvárosi elnöke szerdai sajtótájékoztatóján a város múltheti, ünnepi közgyűlésén elhangzott polgármesteri értékelésre reagált pártja nevében.

Mint mondta: nem tartja szerencsésnek, hogy az ünnepi közgyűlés politikai kampány részévé vált. Különösen, mivel az MSZP helyi elnöke szerint Cserna Gábor polgármester minden, az elmúlt öt-tizenöt évben bekövetkezett pozitívumot úgy állított be, mintha az a fideszes városvezetékesnek lenne köszönhető.

Pintér Attila helyi MSZP-elnök sajtótájékoztatóján

Ezzel szemben, mondta Pintér, nem lehetünk nyugodtak a Dunaferr helyzetével kapcsolatban: elbocsátottak négyszáz embert, és folytatódnak a kiszervezések a cégnél. Felújítják ugyan az 1. kohót a vasműben, de ezzel legfeljebb csak meghosszabbítják a folyékony fázis létezését: több ezer ember munkahelye marad kérdéses. - Nehéz úgy eredményeket elérni, hogy a városvezetésnek nincs kapcsolata a Dunaferr-rel - jegyezte meg Pintér.

A Hankook bővítésével kapcsolatban kijelentette: a polgármesternek meg kellett volna köszönnie dr. Kálmán András korábbi szocialista polgármesternek, hogy a cég idejött, és bocsánatot kellene kérnie a cégtől, amiért korábban tüntetett ellene.

AZ MSZP-s politikus kritizálta a város költségvetési helyzetét: nincs mozgástér, mondta, és a sportban elért eredményeket is, mivel azokhoz úgymond a városvezetésnek semmi köze. Még mindig nem készült a sportkoncepció, idézte föl Pintér Attila.

 

Címkék#MSZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!