Hírek

2013.09.26. 19:20

Kampányzáró a Széchenyiben

Az idén hatvanéves Széchenyi gimnáziumban mozgalmas diákhét zajlik a napokban.

Szabó Szabolcs

Zajos hét köszöntött a Széchenyi István Gimnázium diákjaira. A falakat beterítették a diákhétre időzített választási kampány plakátjai és poszterei, meggyőzendő az intézmény választásra jogosult polgárságát. Szerdán délután humoros és ötletes feladatsor kellett teljesíteniük a gimis gólyáknak, akik, ha olykor zökkenőkkel is végül örülhettek a beavatási ceremónia végén.

A Máltai Szeretetszolgálat munkatársainak adták át az összegyűjtött ruhákat a diákok (Fotó: Ónodi Zoltán)

Csütörtökön pedig már arról dönthettek a széchenyisek, melyik végzős osztály emelik maguk fölé egy napra.

A Széchenyi gimnáziumban a közelmúltban ruhagyűjtési akciót hirdettek, a diákoktól, a pedagógusoktól és az intézmény dolgozóitól rengeteg felajánlás érkezett. Az összekészített csomagokat csütörtökön reggel adták át a Máltai Szeretetszolgálat munkatársainak, akiknek egy kisbuszra volt szükségük, hogy elszállítsák az összegyűjtött fejajánlásokat.

A diákhét választási kampányának napok óta várt fináléját az iskola tornatermében rendezték. A hatalomért harcba induló végzős osztályok pártjaira – Maffia (12/a.), BÉ-watch (12/b.), Boom (12/c.), Cake (12/e.) – egy végzős összecsapás várt, a publikum legnagyobb örömére, hiszen remek produkciókkal rukkoltak ki a pártcsapatok.

A választási küzdelmet végül szoros csatában a 12/a. osztály, azaz Maffia nyerte, így a nyertesek azzal a tudattal készülhetnek a mai ifjúsági napra, hogy az iskola fennállásának hatvanadik évében őket emelte hatalomba a széchenyis szavazópolgárok többsége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!