Hírek

2014.12.18. 15:50

Karácsonyfadíszítő viadal kisebb és nagyobb dákoknak

Dunaújváros - Mi lehet szebb ilyenkor, ünnepváráskor, mint egy szép karácsonyfa? Hát sok szép karácsonyfa!

Pekarek János

Szép versengésekről számolhatunk be: karácsony közeledtével egy vadonatúj és egy hagyományos karácsonyfadíszítő versenyt rendeztek kisebb és nagyobb dákoknak a városban.

Mindenki saját maga készítette díszeit hozta a fákat és a díjakat szponzorok adták a csapatoknak.

A Lorántffy szakközépiskolában most rendeztek először karácsonyfadíszítő versenyt, mégpedig a város középiskolásai számára. El is jöttek mindenhonnan (kivéve a Széchenyiből, mindjárt megmagyarázzuk, miért), összesen tíz csapat látott neki tíz különböző méretű, de egyként szép fenyőfa karácsonyfává alakításának, azaz feldíszítésének. Jöttek a Rudasból, a Bánkiból, a Hildből, s persze a Lorántffyból. A fákat és a díjakat a támogatók adták. A díszeket a versenyzők maguk készítették – és a fákat, díszekkel együtt, valamint a támogatók adományait a diákok felajánlották a Frangepán utcai Családok Átmeneti Szállásán élőknek, hogy legyen nekik igazi karácsonyuk! Péntek délelőtt szállítják ki az ajándékokat, a fákat: ott leszünk, természetesen.

A győzelmet a Hild csapata szerezte meg, második a Bánki egyik együttese, majd egy Lorántffy-csapat, a Rudas és egy másik házigazda-együttes következett. A Dózsa iskolában 1997-től rendeznek karácsonyfadíszítő versenyt! Jöttek iskolások Előszállásról, Pusztaszabolcsról, Mezőfalváról, Rácalmásról és a városból – itt versenyzett a Széchenyi is. 24 fát díszítettek, ugyancsak maguk készítette díszekkel, mindenki egyforma díjat kapott. Hagyományosan rajzkiállítás is nyílott a karácsonyról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!