Hírek

2014.12.11. 16:10

Karácsonyi pénzt visz majd a postás a nyugdíjasoknak

Dunaújváros - Az önkormányzat négyezer forint egyszeri támogatással kedveskedik a nyugdíjasoknak.

Körmendi Erzsébet

A nyugdíjasok karácsonyi pénzét december 12. és 23. között, az eddig megszokott módon, postai úton juttatják el az időseknek.

A határozat kézbesítésétől ezúttal sem tud eltekinteni az önkormányzat, mert erre kötelezik az eljárási törvény szabályai, valamint az érintettek csak így tudják a támogatást a jogszabályoknak megfelelően adómentesen felhasználni. Dunaújvárosban 13 ezer 476 támogatásra jogosult él, így az adomány összértéke megközelítően 54 millió forint.

A városházán dolgozók kérik: az érintetteket legyenek türelemmel karácsony előttig, és ha december 23-án sem kapják meg a támogatást, akkor jelentkezzenek a polgármesteri hivatal szociális osztályán.

Továbbá felhívják a karácsonyi pénzre jogosultak figyelmét arra is, hogy kérelmet kell beadni azoknak az időseknek, akik 2014 augusztusa után mentek nyugdíjba, mert ők még nem szerepelnek a nyilvántartásban. A kérelem benyújtási határideje 2015. január 30.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!