Hírek

2014.11.28. 16:15

Karitatív gyűjtések karácsony előtt - Élelmiszert, játékot, könyvet, ruhát is várnak

Dunaújváros - Az ünnepek közeledtével ismét többféle módon tehetjük szebbé a rászorulók karácsonyát. Dunaújvárosban is több akció fut.

Gallai Péter

November 29-én szombaton országszerte közel 140 település 257 nagyáruházában 3500 önkéntes segítő fogadja a lakosság élelmiszeradományait a Magyar Élelmiszebank Egyesület, Dunaújvárosban a Penny Market (Baracsi u.), a Tesco Express (Bercsényi u.) és a Tesco áruházban. Elsősorban az olyan alapvető tartós élelmiszereket várják, mint étolaj, cukor, liszt, de a csokoládét, szaloncukrot is szívesen fogadják a családok. Az összegyűjtött adományokat az Élelmiszerbank karitatív szervezetek közreműködésével a gyűjtések helyének közelében élő rászoruló családoknak juttatja el még karácsony előtt.

Fotó: Ady Géza

A karitatív gyűjtéshez évek óta több hazai híresség is hozzájárul, hozzájuk Dunaújváros díszpolgára, Nagy Ervin színművész is csatlakozott: - Örömmel állok az akció mellé, hiszen tudom, hogy sokak számára a gyűjtés során felajánlott tartósélelmiszer valódi kincset jelent karácsony közeledtével. Ami sokak számára nem olyan nagy kiadás, az a rászoruló családok számára akár az ünnepi vacsora egyik fontos része lehet.

Ám nem csak ez az egy gyűjtés lesz a városban, december 1-től már ötödik alkalommal indítja el az MMK a Cipősdoboz akciót, melyet a Baptista egyházzal közösen szervez, az akció december 19-ig tart.

A dobozokba élelmiszert nem szabad beletenni, azonban minden mást, ami hasznos lehet egy kisgyereknek azt igen. Ez lehet ruha, játék, tanszer, hangszer, tisztálkodási eszközök stb. A doboz tetejét külön kell becsomagolni. Ide kell ráírni hány éves gyereknek szánják, illetve fiúnak vagy kislánynak. Az adományok hétfőtől szombatig, 8 és 18 óra között adhatók le.

Az önkormányzat pedig az Angyaldoboz akciót hirdette meg december 15-ig. Kérik a szülőket, cégeket, vállalkozásokat, hogy a környezetükben feleslegessé vált játékokat, könyveket, társasjátékokat, írószereket, tegyék bele egy dobozba (nemmel és korral megjelölve), majd adják le a megadott pontokon:

MMK, Mesekuckó Játszóház (Béke tér 3. 1/116., 10-12 és 15-18 óra között), Optimavill Hungary (Szilágyi E. u. 10. 8 és 15 óra között), Peugeot Máté (Magyar út 110., 8 és 17 óra között), Tourinform iroda (Vasmű út 10/a, 8 és 16 óra között).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!