Karnyújtásnyi segítség

2016. március 03., 22:02 szerző: Körmendi Erzsébet
komment
Dunaújváros – A jó ügy szolgálatában nyújtották a karjukat a város rendőrei is délelőtt: immár sokadjára volt véradóakció a kapitányságon.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Okkal nevezhetjük hagyománynak a rendőrségi véradást, hiszen félévente, ősszel és tavasszal meghirdetik az úgynevezett „kéklámpások” akcióját, amikor a rend őrein kívül a katasztrófavédők, a tűzoltók, a BV-sek, a polgárőrök és a mentők állnak sorba önkéntes alapon, hogy vérükkel gyarapítsák a honi készleteket. Ők azok, akik (sajnos) viszonylag gyakran kénytelenek megtapasztalni a munkájuk során a szlogen erejét: „A vér életet ment!”

– Harmincketten vettek részt a mostani véradási akciónkba, ami átlagos létszámnak számít, mert nagyjából minden alkalommal ennyien jönnek el – nyilatkozta lapunknak az esemény végén Németh Miklós rendőr őrnagy, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője. Magánvéleményét is elmondta az őrnagy, ami úgy véli, egyezik a kollégákéval is: – Vért adni jó érzés több szempontból is. Azt mondják, nagyon egészséges a szervezetnek. De legfontosabb, hogy a vérkészítmények megfelelő mennyiségben álljanak rendelkezésre, mert életet mentenek. Tehát az ember másokon segít azzal, ami neki is egészségére válik.

Körmendi Erzsébet

2016. március 03., 22:02 szerző: Körmendi Erzsébet

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...