Hírek

2017.01.04. 14:30

Katika néni kilencven esztendős

Dunaújváros - Egy kedves, mosolygós asszonnyal gyarapodott Dunaújváros szépkorúinak népes tábora: Magyar Györgyné, Kati néni töltötte be a kilencvenedik életévét karácsonykor.

Körmendi Erzsébet

Az önkormányzat vezetői nevében Gombos István humán ügyekért felelős alpolgármester köszöntötte Magyar Györgynét, Kati nénit otthonában tegnap délelőtt. Az alpolgármester a jókívánságok, a virág és az ajándék mellett átadta a miniszterelnök emléklapját is az ünnepeltnek. Kati néni Adonyban született, ott járt iskolába, hat elemit végzett. Nyolcan voltak testvérek.

Magyar Györgyné örült a virágnak és az ajándékoknak
Fotó: Ady Géza

Édesapja cipész volt, édesanyja pedig háztartásbeli. Kati néni gyermekkorában, az általános iskola után Budapestre költözött, és családoknál gyerekekre vigyázott. De 1945 után visszaköltözött Adonyba, 1946-ban férjhez ment, és tulajdonképpen a kisvárosban élte le az életét. Nyolc éve lakik Dunaújvárosban a lányánál.

Az ünnepelt szépkorú 1959. március 6-án alapító tag volt a téeszben, onnan ment nyugdíjba, ahol aztán később, nyugdíj mellett portásként dolgozott. Két lánya született, három unokája, nyolc dédunokája és egy ükunokája teszi szebbé idős napjait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!