Hírek

2014.08.13. 14:45

Kedves, tevékeny kilencvenéves

Dunaújváros - Gombos István humán ügyekért felelős alpolgármester köszöntötte Péli Józsefnét a kilencvenedik születésnapján.

Körmendi Erzsébet

Gombos István Kulcsra is kiment azért, hogy személyesen köszönthesse Péli Józsefnét kilencvenedik születésnapján. A szépkorú asszony dunaújvárosi, szívesen tölti napjait a szabadban, a kertben, szeret a telken lenni tavasztól őszig, amikor jó az idő. A kulcsi tercián kedvesek a szomszédok, mindig figyelnek Erzsike nénire, aki máig gondozza a virágait, kapálja a kertjét, ahogyan ereje engedi. Jólesik neki a kerti munka. Fiatalabb korában a hímzés volt a kedvenc időtöltése, rengeteg gyönyörű kézimunkát készített, elismeréssel szóltak alkotásairól még Budapesten is.

Erzsi néniről tudjuk azt is, hogy Karcagon született, és Püspökladányban nevelkedett, szülei földműveléssel foglalkoztak, abból élt a család. Férjével, Péli Józseffel boldog házasságban éltek négy csodálatos gyermekük született, közülük három ma is a szülői ház a közelében él. Az ura mozdonyvezetőként dolgozott, és az állami vasútnál azt mondták 1954-ben, hogy Dunaújvárosban (Sztálinvárosban) van rá szükség a gyár és a város építése miatt, ezért ide irányították. A család akkor költözött a városba.

Erzsike néni a Ruhagyárban dolgozott varrónőként nagyon sokáig, majd utána a kereskedelem területén helyezkedett el. Nyugdíjaként a Münnich Ferenc Gimnáziumban osztotta az ételt a diákoknak, tanároknak, ugyanis konyhasegéd volt.

A férjét sajnos harminc évvel ezelőtt elveszítette. A gyermekei nagy szeretettel veszik körül, Tibor fia gondoskodik róla. A kilencvenéves szépkorú hét csodás unoka, valamint hét dédunoka büszke nagymamája. Ükunokája még nem született, viszon nagyon reméli, hogy még azt is megéli erőben, egészségen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!