Hírek

2015.10.15. 15:54

Kegyeleti érzések - Az üzemeltető felkészült a hétvégékre

Dunaújváros - Közeleg mindenszentek, halottak napja, amikor látogatók ezrei indulnak útra, hogy mécsest gyújtsanak, emlékezzenek elhunyt szeretteikre, ismerőseikre.

Körmendi Erzsébet

A dunaújvárosi köztemető üzemeltetője nagy gonddal készül az év kegyeleti szempontból legjelentősebb eseményére, mindenszentekre és halottak napjára. Az ünnep két hét múlva, vasárnap lesz, ám bizonyára sokan kelnek útra már jövő hétvégén, kihasználva az október 23-hoz kapcsolódó hosszú hétvégét a három szabadnapot , és felkeresik a lakóhelyüktől távolabb eső települések sírkertjeit. Erre felkészültek Dunaújvárosban is. Szabóné Palkovics Katalin, a Kegyelet Bt. vezetője elmondta lapunknak, hogy levélben kereste fel Dunaújváros Rendőrkapitányát, kérte, a jövő hétvégén és a mindenszenteki hétvégén egyaránt fokozott figyelemmel járőrözzenek a temetőben, segítsenek a parkolásnál, a közlekedők irányításánál, és vonják be a munkába a helyi polgárőr szervezeteket is.


Riteczné Nyári Mária mutatta a temetőben: az édesanyja sírjának fa keretét megrongálták
Fotó: Ady Géza

A temetői viráglopások, rongálások Dunaújvárosban is keserítik a hozzátartozókat. Incze Béláné arra panaszkodik, hogy szívszorító, amikor kimegy két éve elhunyt férje sírhantjához, és látja a szanaszét dobált koszorúkat. Az ember azért megy a temetőbe, hogy megnyugodjon kicsit a lelke, ám a szomorú látvány, az eltűnt virág csak további fájdalmat okoz mondja Riteczné Nyári Mária azért búsul, mert édesanyja sírjának fa keretét megrongálják, az elültett virágokat kihúzzák ő már feljelentést is tett a rendőrségen emiatt. Nagy Zoltán rendőrkapitány szerint az ilyen feljelentéseket kivizsgálják, attól függően járnak el, hogy szabálysértés vagy bűncselekmény, ami történt. Az elkövetkező hetekben, halottak napja időszakában minden tőlük telhetőt megtesznek majd a polgárőrséggel közösen a temető kegyeleti rendjének fenntartása érdekében.

A rendőrök, polgárőrök fokozottan őrködnek, segítenek majd a sírkertnél

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!