Hírek

2016.11.03. 19:35

Kéményhelyzet: Rugalmasságtól a tényleges életveszélyig

Dunaújváros - Közel 1300 lakást érint a lapunkban már több ízben tárgyalt kéménykérdés. Esetleges előrelépések...

Szabó Szabolcs

Mint arról korábban beszámoltunk, komoly anyagi terhet jelenthet számos helyi társasháznak, bővebben közel 1300 lakásnak, hogy a Kémény Zrt. által korábban elvégzett vizsgálatok alapján javításokat, korszerűsítéseket kell elvégezniük a szakembereknek a kéményeken.

Farkas-Bozsik Gábor, Fejér megyei katasztrófavédelmi szóvivő

A kérdés több mint sürgető, hiszen itt a fűtésszezon.

Minderről még október végén szerveztek fórumot a dunaújvárosi városházán, ahol a hatóság képviselői - helyi katasztrófavédelmi kirendeltség vezetői, a Kémény Zrt. munkatársai és az érintett közös képviselők vettek részt.

Most arra voltunk kíváncsiak: történt-e valami előrelépés az akkor tárgyalt kritikus ügyekben... - Keressük a megoldást, ám még mindig nem értjük pontosan, hogy a kémények ellenőrzésével megbízott cég, pontosan milyen mérési adatok alapján hozta meg ítéletét, amelyből az illetékes hivatal meghozta határozatát. Tény, számos kéménnyel akadnak gondok, de több olyan esetről is tudomásunk van, amikor csak egy pár száz forintos tétel miatt akarták volna megszüntetni a szolgáltatást. A közös képviselők többsége is azon az állásponton van, hogy előbb a legsürgetőbb problémákat kell megoldani, mindezt úgy, hogy tartjuk az előre megszabott, nem éppen bő határidőket - fogalmazott lapunknak egy érintett közös képviselő, aki elárulta, jelenleg is arra készül, hogy összehívja az adott társasház rendkívüli közgyűlését.

Részben másként látják... A lapunknak nyilatkozó közös képviselők szerint több szempontból is támadható a szolgáltatást végző Kémény Zrt. eljárása, ám elismerték, bőven van mit tenni a kémények ügyében

- Nem jogalkotók, hanem jogalkalmazók vagyunk, ennek szellemében be kell tartatnunk az aktuális szabályokat. A törvényi keretek között az a célunk, hogy megakadályozzuk az esetlegesen felmerülő veszélyhelyzeteket, problémákat - felelte megkeresésünkre Farkas-Bozsik Gábor, a Fejér megyei katasztrófavédelem szóvivője.

Több forrásból úgy értesültünk, hogy a következő hetekben további leveleket kapnak az érintett társasházak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!