Hírek

2014.04.17. 18:30

Kép Pentele és a város jövőjéről - Főkorzó és sétányok, vendéglátóhelyek, szállodák, víziszínpad

Pazarul fog kinézni Pentele, ha sikerül úgy megújítani, ahogyan azt pályázatokból tervezik.

Pekarek János

Pentele és a város jövője: ezen a címen tartott előadást a Pentele klubban csütörtökön este Pálinkás Bertalan, a vasmű nyugdíjas mérnöke, tősgyökeres pentelei, aki teljes szívvel-lélekkel vesz részt a város(rész) jövőjét formáló programok alakításában. Ami az előadásban elhangzott ama bizonyos jövőről, arról csak annyit mondhatunk: pazar lesz!

Pálinkás Bertalan mutatta be a mai elképzeléseket Penteléről (Fotó: Ónodi Zoltán)

Hely hiányából csak néhányat villanthatunk fel most a nagyszabású és a városfejlesztés más területeivel is összefüggő elképzelésekből. (Vigasztalásul: hamarosan átfogóan ismertetjük az idevágó tanulmányt.)

Az észak-déli Mária út és a remélhetőleg világörökséggé váló római limes által idecsábított turistákat, s a Pentele remek fekvése, sajátos, egyedi nevezetességei miatt érkező vendégeket a Magyar út mentén kiépülő vendéglátó és szórakoztató korzó fogadná. Ehhez csatlakozna több sétány: például a mai kőtárhoz induló, a Szalki-szigetig tartó és a Kálváriához vezető sétány. Kiépítésre vár jónéhány, alig ismert kilátó, az arborétumok, s pazar lesz majd a pályázati pénzekből valószínűleg elsőnek megépülő Montbach-kúria. Még csak annyit: Pentele is hét dombon épült, mint Róma...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!