Hírek

2016.04.22. 15:40

Képviselőválasztás júniusban - Hat jelöltet és egy jelölő szervezetet vettek nyilvántartásba

Dunaújváros - Dr. Bakos Károly elnökletével ülésezett a helyi választási bizottság péntek délelőtt a városházán.

Körmendi Erzsébet

A gyilkossági ügyben előzetes letartóztatásban lévő Gál Roland lemondott képviselői mandátumáról, így Dunaújváros 04-es számú egyéni választókerületében választás lesz június 5-én. Hat képviselőjelöltet és egy jelölő szervezetet vett nyilvántartásba tegnap a helyi választási bizottság. Dr. Bakos Károly elnök, valamint a testület két tagja, dr. Balog Edina és dr. Hanák Tamás ellenőrizte dokumentumokat.

Bakos Károly (b), Balog Edina, Hanák Tamás szavazott a HVB ülésén a képviselőjelöltek nyilvántartásba vételéről

A képviselőjelöltnek legalább 37 választópolgár érvényes ajánlását kellett összegyűjtenie és leadni a helyi választási irodán ahhoz, hogy indulhasson a júniusi választáson. Mivel mind a hat képviselőjelölt rendelkezett a szüksége számú érvényes kopogtatócédulával, a helyi választási bizottság döntött a nyilvántartásba vételükről. A következők neve tehát már biztosan felkerül május 2-án a szavazólapra (a neveket a bizottsági döntés sorrendjében közöljük): Balogh Péter (Magyar Munkáspárt), Selyem József (Magyar Szocialista Pár), Orha Zoltán (független), Pappné Grabant Ilona (Párbeszéd Magyarországért), Lassingleitner Fruzsina (Fidesz Magyar Polgári Szövetség), Barta Endre (Jobbik Magyarországért Mozgalom).

Továbbá a Szociáldemokrata Párt (SZDP) kérte a nyilvántartásba vételét – ami megtörtént –, ám a párt még nem nevezte meg a képviselőjelöltjét. A helyi választási bizottság ülésén elhangzott, hogy a Magyar Szociáldemokrata Párt (MSZDP) is bejelentkezett a választási irodán, viszont hivatalosan még nem kérte a nyilvántartásba vételét. De még koránt sincs vége a jelölési időszaknak. Dunaújváros 04-es számú egyéni választókerületében választójoggal rendelkezők május 2-ig ajánlhatnak képviselőjelöltet, addig gyűjthetők az aláírások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!