Hírek

2016.05.05. 15:25

Kerékpáros verseny: ügyesen szlalomoztak és ismerik a KRESZ-t

Dunaújváros - A diákok gyalogos és kerékpáros biztonságtechnikai versenyen bizonyították tudásukat, ügyességüket a mozi előtti téren csütörtök délelőtt.

Körmendi Erzsébet

Dunaújváros közbiztonsági hónapjának keretében az általános iskolásokat állították kerékpáros és gyalogos próbatétel elé a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei. A biztonságtechnikai versenyre előzetesen mintegy ötven diákcsoport jelezte részvételi szándékát a helyi általános iskolákból. Kőhalmi László rendőr főtörzszászlós, a Dunaújvárosi Balesetmegelőzési Bizottság titkára a helyszínen elmondta, örül, hogy ilyen nagy számmal jelentkeztek a tanulók. Nagyon fontos a gyerekek biztonságos közlekedésre nevelése, nem csak iskolás, de már óvodás korban - erre szeretnék felhívni a figyelmet azzal, hogy minden év tavaszán megrendezik ezt a vetélkedőt. A város több óvodájában már a közlekedési ismeretek átadása is része a pedagógiai programnak.

A helyi óvodákban, és természetesen az iskolákban is odafigyelnek a pedagógusok arra, hogy a gyerekek elmélyítsék ismereteiket a KRESZ legalapvetőbb szabályaiból, a Dózsa iskolában például Benesi Csaba közlekedési órát is tart a diákoknak. Kőhalmi László szerint ez fontos, mert mire felnőttek lesznek, nagy biztonságuk lesz az utakon, és gyermekként is a szabályokat betartva bicikliznek, gyalogolnak a város utcáin. Kiváltképp, mert jön a nyári szünet, amikor a gyerekek többet vannak közterületen, kerekeznek, sétálnak - szülői felügyelet nélkül is -, és a közbiztonsági szakember szerint erre fel kell készíteni őket.

Az általános iskolások bizonyítottak tegnap: a szabályismeretükről totó helyes kitöltésével tettek tanúbizonyságot, ügyességüket pedig szlalompályán mutatták meg, a saját kerékpárjukkal. Nemcsak tudásukat gyarapították, hanem versenyszellemüket is, hiszen a nagy próbatétel tétje a legjobb helyezés elérése volt. Az első helyezett, a Dózsa iskolás Kovács Emese, valamint az ezüstérmes Vermes Patrícia (Szilágyi) egy-egy kerékpárt kapott ajándékba. A harmadik helyezést elért Kovács Máté (Dózsa) pedig különböző sporteszközökkel térhetett haza, de senki nem távozott üres kézzel, mindenkit jutalmaztak a rend helyi őreitől.

Címkék#kerékpár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!