Hírek

2015.06.21. 05:45

61 csoportba 1400 óvodást várnak

Dunaújváros - A Dunaújvárosi Óvoda 14 intézményegysége összesen 61 csoportot indíthat majd az őszi tanévben. Egyebek mellett erről is döntött a közgyűlés.

Németh András

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság 1,9 millió forint támogatást kapott az önkormányzattól nyári programok, rendezvények biztosítására, a járőrözésre, mert sok rendezvény lesz idén is, számítanak a turistákra.

Több, önkormányzati érdekeltségű alapítvány tárta a közgyűlés elé a tavalyi beszámolóját, így például a Dr. Kovács Pál Közszolgálati Újrakezdési Alapítvány, a Jószolgálati Otthon Közalapítvány, A látó szemért Közalapítvány, a Dunaújváros és Környéke 04 Alapítvány. Külön napirendi pont tartalmazta a kulturális alapítványok tevékenységéről szóló beszámolókat. Ezeket mind elfogadta a közgyűlés. Majd fenntartóként engedélyezte a bölcsődékben egy szállító-rakodó, az idősek otthonában portás, a múzeumban restaurátor felvételét. Az Útkeresés Segítő Szolgálat intézményvezetőjének idén lejár a megbízatása, ezért az álláshelyre pályázatot írt ki a testület.

Április 21-22. között volt az óvodai előjegyzés, ez alapján meg kellett határozni, a szeptemberben indítandó csoportok számát. Az előjegyzésen 330 gyermek felvételét kérték a 14 tagóvoda valamelyikébe, így az óvodában maradókkal együtt 1382 gyermek lesz a város intézményeiben. A képviselők 61 csoport indítását hagyták jóvá.

A Dunaújvárosi Kistérség Többcélú Kistérségi Társulás megszűnte miatt a baracsi polgármester kérte, hogy az Egyesített Szociális Intézmény és Árpád-házi Szent Erzsébet Idősek Otthonai lássa el a Baracsról érkezőket. Bölcskei Anna intézményvezető jelezte, hogy a nem demens idősek fogadására van helyük a Magyar úti intézményükben, így a közgyűlés támogatta a megállapodást.

Egészségügyi témák után a Vasas Táncegyüttesnek szavaztak meg a képviselők kétmillió forintot a jelmezeik megújítására, a próbaterem technikai berendezésének cseréjére és új népviseletek elkészítésére.

A nyár lehetőséget arra is, hogy a város intézményeiben elvégezzék a szükséges felújításokat: az óvodákban, a bölcsődékben, a Széchenyi gimnáziumban - összesen 14 intézményben - végez felújítást a DVG Zrt., összesen 78 millió forint értékben.

Az önkormányzat pályázatot nyújt be a helyi közösségi közlekedés finanszírozására, valamint a kerékpárutak fejlesztésére. Tóth Kálmán képviselő játszóteret szeretne a Jókai utcában (már több éve), a közgyűléstől viszont nem kapta meg hozzá a kért kétmillió forint támogatást. A bölcsődékben, óvodákban, játszótereknél fürkészdarázs irtását rendelte el az önkormányzat, egymillió forinttal járult hozzá a tűzoltó laktanya vizesblokkjának felújításához, elfogadta a város turisztikai koncepcióját és csatlakozott a Mária zarándokúthoz és a klímavédelmi programhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!