Hírek

2014.06.11. 16:55

Kerüljék a városközpontot! Hétfőtől szinte teljesen leáll a közlekedés a belvárosban

Dunaújváros – Átmeneti csak a belvárosban szerda reggel kialakult káosz. Jövő hétfőtől már a Vasmű út mozi előtti szakasza is le lesz zárva!

Körmendi Erzsébet

Zavarodottan kapkodták a fejüket az autósok reggel a városháza térnél lévő kereszteződéshez közeledve. Megváltozott minden: útlezárások, rendőri forgalomirányítás, terelések. A kitáblázást illetően vitathatatlan a jószándék, hogy mindent megmutassanak, mindenről tájékoztassanak. A kevesebb talán jobb lett volna... A táblarengetegben ember nincs aki elsőre kiigazodik. A városközpont átépítésének a része a körforgalmi csomópont megépítése. Emiatt zárták le most a városházi kereszteződésben a Római körút és óváros felé vezető sávokat. Rendőrök irányítják a forgalmat hétfőig. Jövő héten csúcsosodik a helyzet: hétfőn teljesen leáll az autós élet városközpontban. A városháza előtti kereszteződés, mint olyan megszűnik létezni, a Dózsa György útról nem lehet majd elkanyarodni sem a Római körút, sem a Vasmű út irányába.

A lezárások ideje alatt a közszolgálatot teljesítő járművek (buszok, mentő-, tűzoltó-, rendőrautók, taxik) csomóponton történő áthaladása biztosítva lesz, erre külön sávot jelöltek ki, sárgán felfestett BUSZ felirattal.

A Vasmű út Dózsa György út csomópontjában a KMI felöli oldalon gyakorlatilag csak a Dózsa György út felé kanyarodó sáv életképes. Az egyenesen, a Római körútra és óváros felé haladókat lezárták, mert ott építik a körforgalmi csomópontot. Kivéve a szélső sávot, ahol az imént felsorolt közszolgálati járművek közlekedhetnek. Minden más jármű részére már a besorolásnál megtiltották az egyenes haladást. A forgalomkorlátozást a Vasmű út - Kossuth Lajos utca csomópontjában előre jelezték, táblákkal.

A Dózsa György út felől lezárták a belső, vagyis a kereszteződésből a Római városrész felé kanyarodó sávot. A jobbra kis ívben továbbra is rá lehet fordulni a Vasmű útra.

A Tanács utcában a biztonságos kétirányú forgalom fenn tartása miatt a baloldali parkolást megszüntették. Az utcából a Vasmű útra csak jobbra kis ívben lehet kihajtani. A balra kanyarodást, a Dózsa György út irányába megtiltották Az úgynevezett új Vasmű úti részről (vagyis a Római felől) megtiltják a belváros felé a közlekedést. Kivéve a közszolgálati járművek. Az Aranyvölgyi útra vezető sávot elbontják most.

Az Erkel kertből az autósok továbbra is kihajthatnak a Római városrész, Tanács utca irányába .

Vasmű út - Apáczai Cs. János utca csomópont (az MMK fölött, a Római sarkán): a kereszteződésből visszaterelik a járműveket az Aranyvölgyi útra szintén a körforgalmi csomópont építési területét lehet ilyen formán kikerülni.. Az új Vasmű úton a belváros felé vezető irányt lezárják majd a forgalom elől. A közszolgálati járműveknek a terelő táblákat kell figyelniük, mert rájuk más szabályok vonatkoznak a beruházásnak ezen a területén is.

Aranyvölgyi út - Köztársaság utca csomópontban is figyelniük kell majd a járművezetőknek, mert a Köztársaság útról a Vasmű út irányába jobbra kis ívben tilos rákanyarodni az Aranyvölgyi útra.

Aranyvölgyi úton lévő jelzőlámpás gyalogos átkelőt áthelyezik az Aranyvölgyi út - Köztársaság utca csomópontjába, mert az eddigi zebra bontási terület lesz.

Az útlezárás három hétig, július 4-ig tart. Az önkormányzat vezetői és a kivitelezők a lakók, járművezetők türelmét és megértését kérik. A lezárások elkerülhetetlenül szükségesek a beruházásokhoz, hogy élhetőbb városközpontunk legyen.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!