Hírek

2013.11.07. 20:35

Kész a Pincesor!

Talán nem kiabáljuk el, de minden jel arra mutat, hogy elkészült a Pincesor...

Pekarek János

Sok szenvedés után végre (az ígért időben!) megnyílott a felújított Pincesor az autósok előtt.

Ez az évünk nagyjából ráment – de úgy tűnik, hogy most már van egy megbízhatóan kijavított Pincesorunk, alatta vadonatúj nyersvíz- és ivóvízvezetékekkel, továbbá hasonlóképpen új, az Öreghegy szomszédos utcáiba csatlakozó vízvezeték-elágazásokkal.

Ez azért fontos, mert így nagyságrendekkel kisebb a veszélye annak, hogy a közeli jövőben (mondjuk, a következő öt-tíz évben) újra fel kelljen bontani azt az útvonalat, ami annyi bosszúságot okozott már a közelebbi és a távolabbi környék lakóinak – s persze az üzemeltető Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- és Hőszolgáltató (DVCSH) Kft. szakembereinek is.

– A helyszínről telefonálok: este hat órakor befejezték az aszfaltozást! – közölte lapunkkal Hingyi László, a körzet önkormányzati képviselője csütörtökön. – Ez azt jelenti a kivitelező szerint, – folytatta a képviselő, – hogy pénteken reggel megindulhat a forgalom!

A képviselő természetesen a szabályszerű forgalomra gondolt: a Pincesor mellett lakók ugyanis nem csak a felújítási munkálatokra panaszkodtak, hanem arra is, hogy sok autós a tiltó tábláknak és a korlátoknak fittyet hányva a lezárás ideje alatt is áthajtott a soron, sokszor a földkupacokat kerülgetve.

Ennek is vége tehát: ezután a városból Pentelére vagy az északi ipartelepre, netán Rácalmás irányába kívánnak egy rövid, gyors, kevés közlekedési lámpával terhelt útvonalat igénybevenni, már megtehetik.

Ami nem jelenti azt, hogy föltétlenül nagyon gyorsan, tán még az engedélyezett sebességnél is gyorsabban kell arra menni...

S természetesen arra sincs garancia, hogy a löszdomb, amin a Pincesor vezet, nem fog megcsúszni a jövőben, eltörve a csöveket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!