Hírek

2015.10.29. 14:18

Heteken belül elkészül a Dunaújvárost és Pálhalmát összekötő kerékpárút

Dunaújváros - November végére elkészül a Dunaújvárost és Pálhalmát összekötő kerékpárút és mezőgazdasági útvonal.

Körmendi Erzsébet

A pálhalmaiak régi vágya teljesül azzal, hogy hamarosan kényelmesen és biztonságosan kerekezhetnek lakóhelyüktől a városig. Nagy gondjuk volt ez az ott lakóknak, hiszen a távolság nem túl nagy, és aki a buszmenetrendhez nem akart alkalmazkodni illetve szeret biciklizni megfelelő körülmények között juthasson be a városba, ne kelljen neki a 62-es út szélén, balesetveszélynek kitennie magát kerékpározás közben. Hingyi László önkormányzati képviselő nyilatkozta lapunknak:

- Az önkormányzati választásokkor, 2012-ben megígértem a pálhalmaiaknak, hogy lesz Dunaújvárosba vezető kerékpárútjuk. Az ígéret teljesítésének most jött el az ideje. Szerencsére nem kellett önkormányzati forrást áldozni erre a beruházásra, mert pályázati támogatásból tudjuk finanszírozni a munkálatokat, amelyekkel az időjárás függvényében, de legkésőbb november 30-ig kell elkészülnie a kivitelezőnek.

Hingyi László önkormányzati képviselő azt mondja: a pálhalmaiak régi vágya teljesül most

A mezőgazdasági útvonallal kombinált kerékpárút nyomvonala a pálhalmai Áruház utcától kezdődően halad a 62-es út mellett, a körforgalmi csomópontot érintve egészen a Petőfi utca sarkáig. Hossza összesen 1,3 kilométer, és 130 millió forintból valósul meg. A mezőgazdasági sávra azért van szükség, hogy a munkagépek ne hordják fel a sarat a 62-es út burkolatára.

Hingyi Lászlótól megtudtuk azt is, hogy főútvonal mellett lévő buszmegállókat is szeretné felújíttatni, most ennek a mikéntjéről tárgyal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!