Hírek

2015.11.19. 17:36

Nagykarácsonyban készülnek a Mikulás-szezonra

Nagykarácsony - Mikulásfalván jelentős napok teltek különösebb ünnep nélkül. Összefogott a falu népe, hogy szebbé tegyék a Mikulásházat, a környékét, a fesztiválhelyszíneket.

Balogh Tamás

A helyiek nem csak az örökzöld meséket, dalokat és versikéket gyakorolva készültek a hamarosan érkező vendégseregre, hanem alaposan megszépítették a Mikulásházat és környékét. Önkéntes munkával!

Mintegy 20-25 szorgalmas és nagyon ügyes ember ragadott mindenféle szerszámokat, és kezdte meg a híres mesebázis idei felújítását. Tevékenységük péntek reggeltől szombat estig tartott. A munkát végzők szeretnék, ha a helyszín újra a régi fényében várná az idelátogatókat! A munkafolyamatokat Müller Miklós polgármester és Feketéné Szabó Erzsébet szervezte meg.

Nánási Józsefné és Dobai Pálné a mászókát teszi rendbe Fotó: a szerző

Az épületet kőműves, szobafestő, villanyszerelő szakemberek és találékony ezermesterek foglalták el. Ezért sikerült végezni a szobafestéssel valamint a szőnyegpadló cseréjével már a szombat déli órákra. Megújul a bútorzat, a játékok és felfrissül az udvar is. Még egy kis kamaraszínházat is varázsolnak az épület mellé.

Für Dávid, Kerti Erik és Hír Péter dolgozik a Mikulásház udvarán

A fesztivál központi helyszíne az az épület, ahol a Mikulás fogadja a kedves vendégeit, valamint a szomszédjában lévő porta: ott a Falusi Életkertet találják meg az odalátogatók.

Lendvai Alexandra és Susa Nóra is a kertészkedésben segített

A szorgos kezek ott is tevékenykedtek, hogy az állatsimogató (a különféle háziállatokkal) és a dámszarvas család megfelelő környezetbe kerüljön. Ezen a helyszínen izzítják be a kemencét is, hogy az abban sültekkel és más finomságokkal is kínálhassák a betérőket. És, ha már izzás: itt tanulmányozhatják a kovácsmesterség néhány fogását is a kíváncsiskodók a hétvégeken. A többi napokon kovács múzeumként funkcionál. A kultúrházban működő játszóházban és a vele szinte szomszédos ugráldában is készülődnek a szezonra. E két helyszín ettől az évtől a Mikulásháztól külön, önálló helyszínként várja a gyerekeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!