Hírek

2016.01.21. 15:25

Két dunaújvárosi fiatal is bejutott A Dal legjobb 30 elődöntőse közé

Dunaújváros – Már nincs sok nap hátra, január 23-án kezdődik A Dal című műsor, amelyben a 2016-os stockholmi Eurovíziós Dalfesztiválra keresik a Magyarországot képviselő dalt. Hogy ez miért érdekes?

Munkácsi Réka

Egy hónappal ezelőtt már beszámoltunk a verseny dunaújvárosi vonatkozásáról. Veres-Kovács Petra és dalszerző társa, Subecz Tamás bejutottak A Dal című műsor harminc elődöntőse közé. Ez nagyon nagy szó, hiszen a mai zenei élet népszerű előadóival versenyeznek egy színpadon. Esélyük van arra, hogy májusban akár Svédországban képviselhessék Magyarországot! Most már azt is tudjuk és elmondhatjuk, hogy január 23-án, szombaton, az első elődöntőben lesznek láthatók és hallhatók Singing Peace című számukkal.

Azt is megírtuk már, hogy a televíziós lehetőség nagyon sok munkát és felkészülést igényel. Pár nappal a műsor előtt ezért megkérdeztük Petrát, hogy haladnak a felkészüléssel, mi hiányzik még, min kell esetleg változtatni, finomítani, és hogy izgul e már.

Veres-Kovács Petrát faggattuk arról, hogyan készül a műsorra

„Annyi még a feladat és a tennivaló, hogy időm sincs izgulni, még így is, hogy csak pár nap van a műsorig rengeteg a munkánk, sok egyeztetés vár még ránk, és még mindig úgy gondolom, sosem elég a gyakorlásból. Nincs időm izgulni, majd valószínűleg előtte egy nappal fogok, de akkor meg inkább pihennék még egyet a megmérettetés előtt. Nagyon sokat haladtunk, majdnem minden kész és a helyén van, megvan a fellépő ruhám, elkészültünk a dal akusztikus változatával is, amire lehet majd szavazni a műsor hivatalos közösségi oldalán. Összeállt a színpadkép, bár bevallom őszintén még nem láttam egyben az egészet, és valószínűleg csak a főpróbán vagy csak a fellépés napján fogom látni, a színpadon állva.” – mesélte Petra.

A legfontosabb természetesen a dal hangzása, tökéletesen kell szólnia, vissza kell adnia mindazt, amit érez ezzel a témával kapcsolatban. „Nem szeretnék hibázni, amikor ott kint állok majd a színpadon. Rengeteget próbálunk Tomival, mindennap a stúdióban vagyunk, és két hangonként megállunk, tökéletesítjük a dalt. A színpadon ő is ott lesz velem így már csak ezért sem izgulok.”

A dalokat élő műsorban adják elő, és négytagú zsűri értékel, a nézők bevonásával, akik ötödik zsűritagként szavazhatnak a szerintük legjobbra, többek között egy telefonos applikáció segítségével. A zsűri tagjai: Zséda, Pierrot, Frenreisz Károly és Both Miklós. Első hallásra keményen az ítészek köre, de Petrában ez nem okoz a meglévőnél nagyobb szorongást. „Nem félek, akik ott ülnek a zsűriben, mind bejárták azt az utat, aminek én valahol az elején tartok.”

Ez a megmérettetés nem csak Petra és Tamás életében nagy dolog, de családjuk és városunk életében is. Petra azt is elmesélte otthon, hogyan készülnek a versenyre. „Anyukám nagyon izgul, szerencsére eddig úgy tűnik, ő izgul helyettem, mindent elolvas, és mindig mindent tud, nagyon tájékozott a műsorral és a versennyel kapcsolatban. Ott lesz velem szombaton is a stúdióban, ugyanúgy ahogy az öcsém is. Ő is nagyon támogat engem, izgul értem és nem csak ő, de az iskolatársai és a tanárai is mondták már nekem, hogy szurkolnak. Ez nagyon jó érzés!”

Mi szorítunk értük, és bátran kijelenthetem, hogy a város is. A nagy napon, január 23-án, szombaton, támogassuk őket figyelmünkkel, és voksoljunk rájuk! A tét most elsősorban az, hogy továbbjussanak a középdöntőbe, ahonnan már csak egy ugrás lenne a döntő és akár Európa színpada Svédországban. A középdöntőbe jutás feltétele: a legjobb hat közé kell kerülni szombaton! Szurkoljunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!