Hírek

2016.06.15. 15:55

Két és fél hónap szabadság kezdődik a diákoknak

Dunaújváros - Ma reggeltől már nem jelent terhet az iskolatáska az általános és középiskolás diákoknak. A szülőknek azonban bőven ad fejtörést: miként is szervezzék meg a gyermekek számára a vakációs szezont.

MTI

Szerdán véget ért mintegy 1,2 millió általános és középiskolás diák számára a 2015/2016-os tanév, és megkezdődik a két és fél hónapos nyári vakáció.

Az utolsó betű... Varga Gábor és Varró Virág a Vasvári iskolában örömmel várta már tanév végét

Egy, a lapunk által szemlézett összeállítás összeállítás szerint: a táborok árait tekintve óriási szórás tapasztalható: míg egy átlagos ottalvós tábor ára egy hétre jellemzően 32-35 ezer forint. A napközis táborok átlagára 18-20 ezer forint között van, itt a legalacsonyabb táborár 16 ezer forint, míg a legmagasabb közel 80 ezer forint. Sok diák munkát vállal a szünidő alatt. Az egyszerűbb irodai munkák mellett a nyári fesztiválokon, strandokon is szívesen dolgoznak a vakáció idején a fiatalok, akiknek szakemberek azt tanácsolják, hogy lehetőség szerint iskolaszövetkezeten keresztül vállaljanak munkát. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az idén is meghirdeti a Nyári diákmunka programot 1,9 milliárd forintos támogatási összeggel. A program keretében a 16-25 év közötti diákok kaphatnak a területi, települési önkormányzatoknál vagy önkormányzati fenntartású intézményeknél.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!