Hírek

2014.08.03. 18:00

Skicc: két hét tábori lét

Az évről évre fejlődő Skicc Művészeti Egyesület történetének legjelentősebb alkotótábora vasárnap este zárult a Dunaújvárosi Főiskola Duna-parti csónakházában.

Szabó Szabolcs

A július 18-án, pénteken 16 órakor hivatalos is zászlót bontó táborban hat ország huszonhárom alkotóját köszönhetjük a Dunaújvárosi Főiskola Duna-parti csónakházában. Következzék hát a névsorolvasás:

Korea: Hye Young Kim, Sua Lee, Hu Xiaoxing.

Magyarország: Fazekas Levente, Kárpáthegyi István, Lányi Zoltán, Szenográdi Szabina, Lichner Barbara, Pats Dániel, Pats József, Hegyesi Katinka, Várkonyi György, György Csaba Borgó , Körmendi Sándor, Bozsóki Bettina.

Ausztria: Joseph Wurm, András Bálint, Hansi Hubmer.

Románia: Mihai Gules, Anca Mica, Mirela Ungureanu. Izrael: Ron Fischer. Szlovákia: Paula Uhrinova.

A szervezők részéről a DH-nak Pats József elárulta, hogy a koreaiak személyében az első két vendég kedden már megérkezett, és a következő napokban várhatóan a többi külföldi alkotó is befut Dunaújvárosba.

Vasárnap este a tábori mindenes Pats József már így értékelt lapunknak:

- Mozgalmas két héten vagyunk túl. A Skicc Művészeti Egyesület éltében ez egy hatalmas vállalkozás volt, talán erőnket is meghaladó. Évtizedek óta nem volt olyan nyári művészeti tábor, amely hat nemzet 25 alkotóját hozta volna Dunaújvárosba. Ezúttal is köszönet a Dunaújvárosi Főiskolának, amely keretet adott ennek a tábornak. Eddig sem volt titok, de már a tábor előtt világossá vált számunkra, hogy komoly anyagi gondokkal küzdünk, pedig számos egyéni támogató is csatlakozott a kezdeményezéshez. Ez volt a hetedik táborunk és nagyon bízunk benne, hogy jövőre is lesz lehetőségünk megszervezni egy hasonlóan nívós alkotótelepet. Bár még tételesen nem néztük át az alkotásokat, azért azt érdemes elmondani, hogy az itt készült anyagot a világ bármely pontján örömmel fogadnák. Már a tarsolyunkban van pár meghívás, de először természetesen itthon, a Dunaújvárosi Főiskolán szeretnénk bemutatni a nyári tábor anyagát - fogalmazott lapunknak Pats József.

A Skicc nemzetközi alkotótáborában készült munkákat a következő hetekben lapunkban is megismerhetik. A bevételből az egyesület munkáját támogatják a vásárlók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!