Hírek

2014.06.01. 17:45

Két nap nem sok a jobb életért!

Dunaújváros - Remélhetőleg sokan kaptak indíttatást mozgásra netán az életmód megváltoztatására e hétvégén.

Pekarek János

Volt két napjuk a Római városrészben és az annak közelében élőknek arra, hogy tegyenek valamit az egészségükért.

Természetesen még most sem késő tenni ezért, bármikor hozzáfoghatnak viszont az is igaz, hogy most szombaton és vasárnap szinte házhoz vitték nekik a lehetőségeket!

Mégpedig egy városi pályázat nyerteseként a Pannon Oktatási Központot, vagyis a kertvárosi magángimnáziumot is működtető kft tette ezt. Egészségvédő- és sportprogramokkal, továbbá (mintegy a résztvevők jutalmaként) koncertekkel együtt.

Sportolók az egészségről: (balról) Kemény József, Salamon Miklós, Lőrincz Tamás és a riporter, Tonka László

A castrumi víztorony előtti területen több nagy sátorban és a betonozott téren szombaton délelőttől például tánc- és amerikaifoci-bemutatót láthattak az érdeklődők, bemutatkozott az újvárosi drogambulancia, volt akrobatikus pompon-bemutató, zumbaoktatás, előadások a táplálkozási zavarokról és a családon belüli stressztényezőkről, technikai sportok bemutatója. Levezetésképpen a POK diákjai, valamint a Névtelen utca és a SEASON 7 adott koncertet.

Vasárnap: Tonka László rádióriporter beszélgetett Lőrincz Tamás birkózóval, Salamon Miklós futballistával és Kemény József kézilabdázóval.

Rendeztek kutyás bemutatót, baleseti szimulációt, jötttek táncosok, kungfusok, beszélt dietetikus, természetgyógyász, s este Oláh Gergő adott koncertet.

Srácok az edzőpadnál

Mindeközben sportolni is lehetett, de mérhettünk vérnyomást

A sátrakban ugyanis mindenféle egészséget (betegséget?) bizonyító műszer volt található, kezelőikkel együtt, akiknek bizony néha akadt okuk arra, hogy összeráncolják a homlokukat.

A téren pedig kicsik és nagyok egyaránt kipróbálhatták ügyességüket és fittségüket a sportszerekkel!

Borgulya Zoltán, a POK igazgatója, a rendezvény főszervezője (FotóL: Ónodi Zoltán)



Valami szokatlan történt velem...

Megtörtént, ami már régen nem - avagy személyes átélésen alapuló egészségpropaganda...

A hely szelleméről és a rendezők meggyőző erejéről csak annyit, hogy a castrumi víztorony előtti téren megtörtént az, ami már nyolc éve egyszer sem.

E sorok szerzője szokatlan perspektívában, a fekvenyomón (Fotó: Ónodi Zoltán)

E sorok írója levette kabátját, hanyattfeküdt a fekvenyomó padon, megmarkolta a súlyzórudat, és mintegy harmincszor kinyomta.

A súlyok nagyságáról ne beszéljünk - de szögezzük le, hogy az erőfeszítés valóban jólesett. Ma is, holnap is meg kellene tenni...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!