Hírek

2015.06.28. 17:14

Két napon át vígadtak Mezőfalván

Nívós produkciók, fergeteges hangulat és nem mindennapi zenei csemegék a Mezőfalvi Vigasságok 2015-ös rendezvényein.

Horváth László

Rendhagyó és különleges – ezekkel a szavakkal jellemezhetnénk a péntek estétől vasárnap hajnalig tartó Mezőfalvi Vigasságok 2015-ös történéseit. A falunapi programok kiváló keretet biztosítottak olyan ritka pillanatoknak, mikor az emberek asztalhoz ülve beszélhettek örömről, bánatról. A Mezőfalvi Vigasságok egyben jó alkalom a közösségi elismerések átadására is. József nádor-díjban részesült Palkó József.

Mezőfalváért díjat kapott Szántó Mária és Fekete István. Mezőfalván először osztották ki a sporttámogatásért alapított Klics Ferenc-díjat, amelyet Cseke Ottónak, a Medosz SE elnökének adományozta a testület.

A nagyszínpad előtt folyamatos volt a zsúfoltság, ami arra utal, hogy a mezőfalviak kedve szerint állították össze a programot. A HoneyBeast fergeteges koncerttel örvendeztette meg a közönséget. Fotók: Horváth László

Rudán Joeék a fiatal rajongók mellett sok 40-50-es éveiben járó rock muzsikát kedvelő ember szívét is megdobogtatták

Salgó József és felesége régóta főz a gazdák sátránál

Ilyen még nem volt – hangzott többek véleménye a Mezőfalvi Vigasságok nyitó rendezvényén. Péntek este a Piac téren a Mezőfalvi Nőikar hangulatos koncertjét közel 150-en hallgatták. Újításként két szám erejéig Turi Tibor (RockBox) gitárjátéka kísérte az énekeseket. A könnyed felvezetés után rock est fellépői csaptak a húrok közé. Olyan neves zenészek léptek színpadra, mint a P. Mobilban 10 évig éneklő Rudán Joe, vagy az őt és a Coda zenekart követő Ossian. A pokolbéli hangzásvilágot hűen tükröző társaság egy órán át zúzott. A nagy hírű formációkat a mezőfalviak kedvence, a RockBox követte. Régi rock slágerek mellett saját számokkal zárták a pénteki rock estet.

Farkas István, Birkás György és Bozóki Sándor elválaszthatatlan barátok. A Mezőfalvi Vigasságon is mindig van idejük egy kicsi cimboraságra

Rabi Károly lovas bemutatója méltán aratott sikert a Páskom réten, szombaton

Szombaton hagyományos programokkal indult a nap. A Páskom réten ifjú lovasok bemutatója volt, az iskolaudvaron pedig intézmények, civil szervezetek sátrainál bográcsokban készült az étel. Ebéd után Márok Csaba polgármester megnyitó beszédében kihangsúlyozta: – A mezőfalviakat mindig is a barátság és az egymás tisztelete jellemezte. A sokéves hagyományokra támaszkodó vigasságok egy olyan alkalom, ahol a mindennapos rohanás közben megállhatunk, leülhetünk beszélgetni, ahol mezőfalviak és vendégeik jól érzik magukat.A hivatalos megnyitót operett slágerek, aerobik bemutató és gyermek műsor követte. Fél ötkor ismét ünnepélyes pillanatoknak lehettünk tanúi az említett díjak átadásakor. Helyszín, fény, zene, és az előadók színvonalas produkciói emlékezetes perceket szereztek a rendezvényre kilátogatóknak. A falunapi program kiváló kerete volt olyan ritka pillanatoknak, mikor az emberek asztalhoz ülve beszélhettek örömről, bánatról. Zenés, kulturális programkavalkád – közönség karaoke, Pálosi Gábor botos bemutatója, hazai és kisújfalusi folklór műsor, valamint civilek produkciói – szórakoztatták a falunap vendégeit. Este a sokak által kedvelt a HoneyBeast zenekar adott fergeteges koncertet. A nap zárásául a hazaiak kedvenc zenekorong-zsonglőrje Dj. Dodó retro discója tett pontot a 2015-ös Mezőfalvi Vigasságokra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!