Hírek

2016.01.14. 13:25

Két település körzeti megbízottjainak a munkáját segíti az átadott jármű

Baracs, Kisapostag - A Dunaújvárosi Rendőrkapitányságtól átadott rendőrautó teszi még hatékonyabbá a körzeti megbízottak tevékenységét Baracson és Kisapostagon. A járművet csütörtökön adták át.

Körmendi Erzsébet

Szerény gépkocsi átadási ünnepséggel vették birtokba a körzeti megbízottak azt a rendőrségi autót Baracson, amely mostantól a község, valamint Kisapostag közrendjének és közbiztonságának további javítását szolgálja. Ongai Gábor rendőr százados, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság kmb-s alosztályának vezetője elmondta a helyszínen, hogy a járművet a kapitányságtól kapták a települések, mintegy hiánypótlás gyanánt. Ezzel együtt már három jármű dolgozik a délvidéken, úgynevezett kinti parkolással. Egyik Nagyvenyimet és Mezőfalvát, a másik Nagykarácsonyt, Daruszentmiklós és Előszállást, ez a harmadik pedig Baracsot és Kisapostagot látja el. Az átadáson Baracs körzeti megbízottja, Sebestyén Tamás képviselte a „járműhasználókat", Kisapostag kmb-se, Jakus László nem tudott részt venni az eseményen. Ongai Gábortól megtudtuk azt is, hogy vannak és lesznek közös szolgálataik, de külön-külön is használhatják a járművet, amelyet robotzsaru rendszer elérhetőséggel is felszereltek. A települések közbiztonsága kimondottan jónak mondható, ha azt vesszük, hogy hét községből összesen 11 bűnügy van folyamatban a dunaújvárosi kapitányságon.

Sebestyén Tamás, Ongai Gábor, Várai Róbert és Nagy Attila a rendőrautó átadásakor. Fotó: Zsedrovits Enikő

Várai Róbert, Baracs polgármestere hozzátette: nagyon örülnek a „saját" rendőrautónak, mert az növeli a biztonságérzetet és a körzeti megbízottak mobilitását. Eddig a polgárőr autót használták járőrözésre, most költségek terén is könnyebb lesz a civil szervezetnek, továbbá nagyobb visszatartó erő, ha nem polgárőr kocsi, hanem rendőrautó áll az út szélén. Tavaly 13 térfigyelő kamerát telepítettek a községben, ezek jól kiegészítik és hatékonyabbá teszik a rendőri munkát.

Nagy Attila, Kisapostag polgármestere hozzátette, ők is szeretnék a baracsihoz hasonlóra fejleszteni a jelenleg négy kamerával működő térfigyelő rendszerüket. Megköszönte a járművet, amelynek jelenléte komoly visszatartó erőnek számít. Elmondta: az aktív polgárőrségeknek sokat köszönhetnek, valamint rendőri vonalon Ongai Gáboron kívül Farkas Dániel rendőr törzszászlósnak, a Mezőfalván működő kmb-s csoport vezetőjének, akikkel nagyon jó és közbiztonsági szempontból hasznos az együttműködés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!