Hírek

2014.01.08. 14:10

Két utcát is leaszfaltoztak Daruszentmiklóson

Daruszentmiklós - A község önkormányzata sikeres évet zárt a múlt esztendőben. Számos fejlesztéssel, pályázati eredménnyel büszkélkedhetnek a község lakói.

Rankasz Brigitta

Maárné Kati néni (középen) vezetésével a kertbarátok nagyon sokat tesznek a daruszentmiklósi rendezvények sikeréért

Daruszentmiklós települési vezetői több pályázaton nyertek pénzt a község fejlesztésére. A Faluparkban öt millió forint támogatásból idén fejeződik be a munka, mégpedig egy vizesblokk építésével. A parkban kiépítették már a villamos hálózatot is, és közel ötmillió forintból játszóteret létesítettek a gyermekek örömére.

Sikeresen pályáztak testvér települési találkozóra is, így húsz diák tölthetett Erdélyben egy hetet. Az iskola minden diákja nyári napközis táborban vett részt, ahol rengeteg izgalmas programot kaptak ajándékba.

Szépítették a falut, ugyanis leaszfaltozták a Berzsenyi Dániel utcát, valamint a Dániel utca egy részét, a kúriánál kamerarendszert helyeztek el, és felavatták Klebelsberg Kunó szobrát is az épület udvarában, amely két és félmillió forint támogatásból valósítottak meg.

A faluban családiasan működő Szederinda Óvodájuk Regisztrált Tehetségpont lett október végén. Így több lehetőségük nyílik arra, hogy pályázati forrásokból tudjanak több lehetőséget biztosítani a gyermekek fejlesztéséhez,a szükséges eszközök beszerzésére, programok szervezésére. Ismét elnyerték a Zöld Óvoda címet, az oklevelet december 18-án vehették át a pályázat ünnepélyes eredményhirdetésén a Mezőgazdasági Múzeumban.

Ezen kívül a múlt évben is köszöntötték a községben élő időseket, volt szüreti bál, jótékonysági bál az óvodában, és rengeteg hagyományőrző program a közösség életében.

Decemberben megérkezett a falu Mikulása is minden tizennégy éven aluli gyermekhez, együtt gyújtották advent gyertyáit a Barátságháznál, műsorokkal megtisztelve az ünnepet.

Negyvenöt családnak tették szebbé a karácsonyt élelmiszercsomaggal, játékokkal, ruhákkal.

Csak néhány kiemelt támogatás, pályázati siker, rendezvény a lelkes közösség életéből.

Az idei esztendő is mozgalmas lesz a falu lakóinak életében, hiszen a település vezetése és az ott élők közösen együttműködve mindent megtesznek azért, hogy a település fejlődjön, s igazán élhetővé váljon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!