Hírek

2015.05.08. 17:53

Kétezren a mentőállomáson - Ismét hatalmas sikert aratott a nyílt nap a gyerekek körében

Dunaújváros - Közel kétezer gyerek látogatta meg pénteken a mentők napja alkalmából a helyi állomást, a kicsiket színes programokkal várták, akik a játék és szórakozás mellett tanulhattak is.

Gallai Péter

A közbiztonsági hónap keretében megrendezett esemény varázsa, illetve vonzereje egy évtized alatt sem kopott meg, de ez nem is csoda, hiszen melyik kisgyerek nem akar(t) rendőr, tűzoltó, no meg mentős lenni. Arra minden bizonnyal egy izgatott csemete sem számított, hogy mindhárom szervezet képviselteti majd magát a pénteki nyílt napon. A KLIK tankerületi szervezete által minden bölcsőde, óvoda és általános iskola megkapta a meghívót, így összesen közel kétezer látogatót fogadhattak a dunaújvárosi állomáson. A napot Szepesi Attila alpolgármester indította el , aki az önkormányzatot képviselte jelenlétével.

Bak Csanád és Zsigmond Aletta a Csillagvár Óvoda Süni csoportjából érkezett (Fotó: Zsedrovits Enikő)

A délelőtt során folyamatosan érkező gyerekek pedig belakták az udvart és az épületet, hirtelen nem is tudták, először csúszdázzanak, sorba álljanak az arcfestésnél, Pálfalvi János gitáros-énekes mesemondását hallgassák, avagy a mentő-. rendőr- és tűzoltóautóba üljenek be, vagy a rácalmási speciális mentők járművét próbálják ki. Krajczár Arnold, a daruszentmiklósi önkéntes tűzoltók vezetője, aki maga is mentős, a puttonyfecskendős célba lövést irányította.

Reszegi Imre állomásvezető és kollégái - miközben persze a napi munkát is végezték a szolgálatban lévők - nagy örömmel kalauzolták a vendégeket, s mint mondta, a siker ismét hatalmas volt.

- Mivel egy zárt szervezetről van szó, igazából ilyenkor lehet találkozni velünk, megismerhetik munkánkat, felszereléseinket. Akadtak olyan felnőttek, akik például most láttak életükben először mentőt belülről. De ez az alkalom nem csak a játékról szólt, ugyanis az újraélesztést, vagy a sebek ellátását is bemutattuk, amit gyakorolni is lehetett. Örülök neki, hogy ilyen sok gyereknek szerezhettünk nagy élményt.

A különböző alapítványok, támogatók és a Vöröskereszt segítségével tető alá hozott napra ellátogatott Nagy Zoltán dunaújvárosi rendőrkapitány is, aki mint fogalmazott: kollégának tekinti a mentősöket, akik munkája, elhivatottsága előtt csak kalapot tud emelni. Utóbbi megállapításához mi is csak csatlakozni tudunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!