Hírek

2017.01.24. 19:25

Rendezvénysorozat a kétszáz éve született Arany János emlékére

Dunaújváros - Több hónapos rendezvénysorozattal emlékeznek az intézmény névadójára az Arany iskolában.

Pekarek János

Az iskola névadójának, Arany János születésének kétszáz éves emléknapjához, illetve az intézmény alapításának 35. évfordulójához kapcsolódva az iskola rajztagozata nyárig tartó eseménysorozatot szervezett.

Kedden délután négytől rajzos farsangi mulatságra várták az iskolába készülő óvodásokat. A foglalkozáson a kicsik sokféle rajz-, festő és barkács technikát kipróbálhattak. Ma, szerdán délután két órától zajlik az Arany iskolában a megyei tanulmányrajz verseny, ahol nyolcadik osztályosok mérik össze tudásukat. A zsűri tagjai a székesfehérvári Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnáziumból érkeznek.

 

A rendezvénysorozat február 7-én folytatódik, amikor 16 órakor nyílik az Arany iskolában a városi óvodás rajzpályázat kiállítása. A rajzpályázatra január 27-ig lehet alkotásokat beküldeni az Arany iskolába.

Az általános iskolások számára tankerületi rajzpályázatot is hirdettek, amelynek témája Arany János műveinek illusztrálása. A pályamunkákat február 20-ig várják az iskola címére. Az illusztrációkból rendezett kiállítás március 1-én 15 órakor nyílik az intézményben: ekkor rendezik meg a pályázat díjátadó ünnepségét.

Aukciót is rendeznek az Arany rajztagozatosainak munkáiból a polgármesteri hivatal C szárnyában: itt negyven mestermunkára licitálhat a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!