Hírek

2013.11.28. 16:15

200 embert foglalkoztat majd a Dunaújvárosi Vízi Társulat

Dunaújváros - A Dunaújvárosi Vízi Társulat huszonhárom településen, összesen kétszáz új munkatárssal kapcsolódik be az országos szintű, téli közfoglalkoztatási programba.

Gallai Péter

A Dunaújvárosi Vízi Társulat közel három éves tapasztalatát felhasználva vállalta a kétszáz ember foglalkoztatását. Fontos szempont volt, hogy a különböző helyről felvettek a települések közigazgatási határain belül végezzék feladataikat, ami az alábbiakból áll: kaszálás, cserjeirtás, kézi hordalék eltávolítás, belvíz és helyi vízkár elleni védekezés, valamint hóeltakarítás.

A munkaterv összeállítása során a társulat együttműködött a helyi önkormányzatokkal és felhasználta a gazdálkodóktól érkezett igényeket, bejelentéseket. Az ellátandó feladat elsősorban a vízfolyások medrének tisztítása, kiegészülve az önkormányzattal egyeztetett egyéb feladatokkal. A vízi társulat tervei szerint a felvett dolgozók szükség esetén részt vesznek a belvíz elleni védekezésben is. Ezen felül a téli közfoglalkoztatás során negyvenen iskolai képzést is kapnak.

Dunaújváros közigazgatási területén összesen tizenhét fő dolgozik majd, a tervek szerint 2014. április 30-ig segítségükkel megvalósul a Lebuki patak, a Felsőfoki patak, a Pap-földek árkai , valamint a Gyármegkerülő árok tisztítása.

Címkék#tél#hó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!