Hírek

2014.03.31. 14:10

Civilek tettek rendet a Duna-parton: 200-nál is többen voltak

Rácalmás - Évek óta gyarapodik azoknak a száma, akik kiveszik a részüket a Duna-part tavaszi nagytakarításából. Szombaton akcióztak.

Körmendi Erzsébet

A legifjabb korosztály is kivette a részét a munkából, a pályán és környékét takarítottak

A rácalmási civil szervezetek közül talán valamennyi képviseltette magát a szombati Duna-parti takarításban, és olyan lakók is munkára jelentkeztek délelőtt a csónakháznak, akik egyik klubhoz, egyesülethez sem tartoznak, viszont fontosnak érezték a célt: a település értékes természeti kincsének, a folyópartnak és a Nagyszigetnek a rendbetételét.

A szervezők és a résztvevők felosztották a feladatokat, így a horgászok például a hídtól északra eső részen, a versenypálya környékén dolgoztak, a vízisportosok a délre eső részt vették gondjaikba, a többiek pedig elosztották a teendőket volt mit, hiszen a terület túl nagy, annak ellenére is, hogy ezúttal több mint kétszázan voltak a helyszínen. Az önkormányzat oroszlánrészt vállalt az akcióból: biztosította a zsákokat, a gépeket, hiszen a parti út helyreállítása, murvázása is megtörtént ezen a napon, valamint gondoskodik a levágott ágak, gallyak elszállításáról is. A résztvevők kérik: ezentúl ne hordja le senki a kerti nyesedéket, hulladékot oda, mert Rácalmás Duna-partja nem szemétlerakó, hanem védendő érték, kellemes pihenőhely.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!