Hírek

2015.03.06. 19:10

A Bugyik-család javára szólt a zene a református templomban

Dunaújváros - A református templomban eddig példátlan alkalomból szólt a zene, az ének, a szavalat: jó volt...

Pekarek János

Kettős élményben lehetett részük mindazoknak, akik résztvettek a dunaújvárosi református templomban rendezett péntek esti előadáson.

Először is művészi élmény részesei voltak. Az előadók: Teleki Gergő orgonaművész, a Quintia zenekar, illetve a Bartók Kamaraszínház színészei önmagában is maradandó élménnyel ajándékozták meg közönségüket. Igaz, ez nem újdonság: bármelyik fellépő minden estjén elmondhatnánk ezt, hiszen értéktelen vagy rossz előadást még nem kaptunk tőlük.

Mégis: ezen az estén talán a szokásosnál is jobban szerepeltek! Előadásukat átszínezte és aláfestette ugyanis az a jó szándék, az az adni akarás, amivel nem csak a művészi befogadás örömével akarták megajándékozni a padsorokban ülőket hanem szerették volna megjutalmazni is őket aznap.

Ez a koncert és előadói est ugyanis jótékony célokat szolgált. A Bartók Kamaraszínház rendezésében összeállt műsor Bugyik Károly és gyerekei javára volt.

Erről a tavaly decemberben váratlanul csonkán maradt családról sokat írtunk már. Nagy elérzékenyülésünkre a legtöbbet abból az alkalomból, hogy mi mindennel próbálták segíteni a gyermekeit immár egyedül nevelő Bugyik Károlyt és három lányát, akik közül a legidősebb kilenc, a középső négy éves, a legkisebb pedig kilenc hónapos.

Már az eddigi adományok és adományozók is szinte felsorolhatatlanok! Például a Vigadó Étterem és az Alibi Pizzéria mindennapi meleg ebédet biztosít számukra. Tortaárverést is rendeztek a javukra: több tízezer forintot kasszíroztak így közösségi oldalon.

A pénteki koncert eredményéről is beszámolunk még.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!