Hírek

2013.03.05. 18:02

Dunaújvárosi tehetségek - Ketten az ötvenből

Dunaújváros - Két, városunkhoz szorosan kötődő fiatalt is beválasztottak az 50 tehetséges magyar fiatal címmel indult programba. Egy miniszterelnök és egy tanáremberkét is dolgozó zongoraművész.

Szabó Szabolcs

La femme magazin kezdeményezésére, a Nemzeti Tehetségpont szakmai támogatásával indult el az 50 tehetséges magyar fiatal címmel meghirdetett program.A tehetségek mezőnyét  harminctagú zsűri választotta ki a teljesítmény, társadalmi érték, eredetiség és az újító-, valamint ösztönző erő szempontjainak figyelembe vételével.   Az ötven tehetséges magyar fiatal mezőnyét böngészve két, szoros dunaújvárosi kötődéssel bíró fiatalemberre bukkantunk.Horváth Dáviddal 2010-ben találkozhattak először olvasóink. A Dunaújvárosi Főiskola kommunikáció és médiatudomány szakos hallgatója megnyerte a Legyél Te Magyarország első NetMiniszterelnöke! címmel meghirdett kampányversenyt csapatával. Dávid jelenleg a a Színház- és Filmművészeti Egyetem televíziós műsorkészítő hallgatója is, vegyészettel, genetikával, az információtechnológiával foglalkozik.Oláh Dezső Junior Prima díjas zongoraművész-zeneszerző második éve tanít a d Sándor Frigyes Zeneiskolában. Tizennyolc évesen robbant be a magyar dzsesszéletbe, különböző formációkban  rendre elismert művészekkel zenélt és zenél a mai napig, 2009-ben végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. A helyi zeneiskolában a zongoraoktatás mellett improvizációs technikát is tanít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!