Hírek

2016.05.29. 18:10

Kéz a kézben - a gyermeknapon - Az ép, illetve a fogyatékossággal élő csemeték közösen ünnepeltek vasárnap

Dunaújváros - A Családi Hétvége harmadik napja már teljes egészében a gyermekekről szólt. Nagy csemetefieszta volt a Duna-parton...

Körmendi Erzsébet

Az igazi gyereknap varázsa a családban rejlik: anyuci és apuci együtt tölti az időt. Ha mindehhez még játék is társul az önkormányzat jóvoltából, a helyi tourinform iroda szervezésében, és az élményvidámpark eszközeit is ki lehet próbálni, akkor más nem is kell a jókedvhez és a boldogsághoz. Ennek lehettünk tanúi vasárnap, a Családi Hétvége harmadik napján a Duna-parton.

Ságiné Schilling Judit és Kovács Kata köszöntötte a résztvevőket. Fotó: Zsedrovits Enikő

A jó szívvel társított program, az Elvarázsoló liget pedig léleképítő érzelmi töltettel szolgált pluszban. A Kéz a kézben esélyegyenlőségi napként ismert program már nem először jelentkezik a gyermeknapon: épek és fogyatékkal élők tölthettek el együtt néhány órát, mégpedig közös tevékenykedéssel. Nem titkolt célja a tolerancia növelése, az előítéletek csökkentése, egészen pontosan a beteg társaik elfogadására szeretnék rávezetni az egészséges gyermekeket és felnőtteket. Mindezt közös játékokkal, műsorokkal... Lehetett gyöngyöt és tésztát fűzni, színezni, sógyúrmázni, szőni-fonni, kézműveskedni, a Móra iskolásokkal közös fejlesztő programokon részt venni. A színpadi programot is a célok szolgálatának rendelték alá. Bemutatkozott a Mindannyian Mások Vagyunk Egyesület, a Jószolgálati Otthon gondozottjainak műsora ezúttal is léleképítőként hatott, a Mi világunk című dal közös éneklése felemelő felvezetés volt, Pálfalvi Jánost pedig barátként üdvözölték a jószolisok, hiszen rendszeres látogató náluk - ezúttal zenés műsorral érkezett... A gólyalábasok és a Vasas táncosai is visszatérő vendégek voltak, és nem kellett hiányolniuk a gyereknap vendégeinek a meséket sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!