Hírek

2013.11.26. 18:15

Kézművesek vására a KMI-ben

Dunaújváros - Kézműves napok lesznek a Kortárs Művészeti Intézetben csütörtöktől jövő péntekig. Színpompásan!

Pekarek János

Kissné Keserű Erika csokoládéműves is ott lesz a kézműves vásáron: kóstolni is lehet termékeiből! (Fotó: Ónodi Zoltán)

A Pentelei Kézműves Egyesület Híd, ami összeköt címmel kézműves kiállítást és vásárt rendez november 28. és december 6. között a dunaújvárosi Kortárs Művészeti Intézetben és környékén.

Ez idő alatt minden nap kézműves kiállítás és kézműves Mikulás vásár lesz a helyszínen. A rendezvényen nem csak dunaújvárosi, hanem a környékbeli települések kézművesei is részt vesznek.

A megnyitó november 28-án, csütörtökön este öt órakor kezdődik a KMI-ben. Közreműködik a Viadana Kamarakórus, az Újvárosi Legények táncegyüttes, valamint a Lorántffy középiskola ÖKO design-ja egy divatbemutatóval.

Másnap, november 29-én iparműves nap lesz a vásáron. Ezen kézműves foglalkozásokat és bemutatókat rendeznek, elsősorban bőrműves tárgykészítés lesz a napirenden, iskolai csoportoknak, de sorra kerülnek az ékszerkészítők, valamint a kürtős kalács készítői és persze kóstolói is.

Szombaton nyitott műhely várja az érdeklődőket. Mesterségek Bölcsője alkotóház, divatékszer és pecsenyesütő bemutató, panyolai pálinka kóstolás, kézi tűzikovácsolás bemutató.

Vasárnap az ékszerművesség adja a nap fő témáját.

Ugyancsak kézműves foglalkozások és bemutatók keretében kő- és drótékszereket láthatnak-csinálhatnak az érdeklődők, de gyöngyfűzés is lesz. Emellett bekukkanthatunk a csokikészítés rejtelmeibe (kóstolással egybekötve!), valamint kemencés pogácsa és forralt bor kóstolás is lesz, miközben folytatódik a kézi tűzkovácsok bemutatója is azoknak, akik beleszerettek e művészetbe.

Hétfőn, december 2-án ÖKO Art nap: környezetvédelmi művészet, újrafelhasználható anyagokból és tárgyakból. Párnavarrás, Mikulásajándékok készítése, füstölthalkészítés.

Kedden design és divatnap, szerdán fazekasnap, csütörtökön batikolás, textilfestés, üvegfestés, rézdomborítás. Pénteken: Mikulásajándékok!




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!