Hírek

2016.11.29. 15:50

Ki készít jobb kolbászt?

Dunaújváros - Immár hetedik alkalommal rendezik meg szombaton 13 órától a Pentelei Kolbászfesztivált és Disznótoros Kóstolót a Vársoháza téren.

Balla Tibor

A Pentele Sport-, Kultúr- és Hagyományőrző Egyesület tájékoztatása szerint az esemény minden városlakó számára nyilvános. A részvételhez minden csapat a helyszínen elkészített 3 kg kolbászalapanyaggal nevezhet, melyet saját fűszerezéssel kell elkészítenie és betöltenie.

A versengéshez keverőedényt, kolbásztöltőt és más szükséges eszközöket mindenkinek magával kell vinnie, csakúgy, mint a hozzávaló belet, a fűszereket és a befejezéshez egy sütő tepsit.A szervezők biztosítanak viszont egy darab sütőzsámolyt és kolbásztöltőt a helyszínen, melyet a csapatok igénybe vehetnek.

Javasolják azonban mindenkinek a saját ismert töltő és sütő üzemeltetését. A szakavatott zsűrinek minden cspat részéről mindössze 25 dkg sült kolbászt kell leadni, melyet a zsűri értékel és később díjaz is majd.

Mindössze tizenöt csapat nevezését fogadták el a szervezők, melyek közül szombaton az első három helyezett díjazásban részesül, de ezenfelül még több különdíjat is átadnak majd a résztvevőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!