Hírek

2013.01.30. 16:29

Ki üzemelteti a három sportingatlant?

Soron kívül ülésezik csütörtök délelőtt a közgyűlés. A kéményseprő-ipari tevékenységgel, a három sportingatlannal, a Barsi Dénes utcaiak fűtésgondjával foglalkoznak a képviselők.

Körmendi Erzsébet

A kéménysepréssel azért lesznek kénytelenek foglalkozni a képviselők, mert hatályon kívül helyezték az egyes helyi közszolgáltatások kötelező igénybevételéről szóló törvényt január elsején, és az önkormányzat felvállalhatja a kéményseprő-ipari közszolgáltatás ellátást.

A Barsi Dénes utca 1. három lépcsőházának gondjai szintén akut helyzetet teremtettek: E.ON tartozás miatt nincs fűtés, fáznak a lakók. A határozati javaslat szerint, amelyről dönt a közgyűlés kamatmentes kölcsönt nyújt a társasháznak  623 ezer 300 forint díjhátralékra és a 23 ezer 694 forint bekapcsolási díjra.

A csónakház, a lőtér és a radari sporttelep üzemeltetése az a téma, amelyet egy héttel ezelőtt elhalasztottak a képviselők, hogy megfelelően előkészítsék a döntést. A helyzet az, hogy a debreceni Hunép-Uniszol Zrt. közbeszerzési eljárás nyerteseként tavaly augusztus elseje óta üzemelteti a dunaújvárosi sportingatlanokat konzorciális partnerével, az Unirent Hungária Kft.-vel közösen. A szolgáltatási szerződést azért módosította a közgyűlés tavaly ősszel, mert a cég visszaadta a városnak a radari telepet, a csónakházat és a lőteret. Az ingatlanokra hasznosítási koncepciót dolgoznak ki a szakemberek 213. december 31-ig, ám addig is  a csónakházra és a lőtérre kapott  üzemeltetési ajánlatot az önkormányzat.

Hubik András edzés előtt beszélgetett a fiatalokkal tavalyelőtt - háttérben a csónaktároló, amelyet hosszú távra venne bérbe egy cég, és komoly vízisportos szabadidőbázissá szeretné fejleszteni (Fotó: Vohlmann György)

A Dunaújvárosi Lövész Sportegyesület vállalná a lőtéret év végéig, mert ha ők lennének az üzemeltetők, akkor szerződést tudnának kötni a rendőrkapitánysággal, felvehetnék a kapcsolatot a különböző szolgáltatókkal és uniós pályázaton indulhatnának. Az épület állapota rossz, beázik és gyes helyiségekben a salétrom miatt málik a vakolat. A lőtéren jelenleg nincs áram, a vizet fagyveszély miatt zárták el.

Az Euroshow Kft. pedig - amelynek ügyvezetője Pető Zsolt, a kajak-kenu szakosztály elnöke - a  vízitelep hosszú távú üzemeltetésére ajánlkozott. A közcélú sporttevékenység támogatása mellett később komoly szabaidősport-bázist szeretnének építeni Dunaújvárosban és a környékén élő számára, így a jelenlegi közel 100 gyermek helyett több száz család és gyermek sportolhasson kultúrált körülmények között a dunaújvárosi Duna-parton.

A futófolyosót, birkózócsarnokot, bitumenes kézilabdapályát, öltözőt, két füves futballpályát, két salakos futballpályát magában foglaló  - szörnyűséges állapotban lévő - radari sporttelepet a DVG Zrt.-re bízza  a közgyűlés. Előfordulhat, hogy a közgyűlés kéri az ajánlatok további részletes kidolgozását, az üzemeltetési feltételek pontos körülhatárolását. Ebben az esetben március végéig mindhárom sportingatlant a DVG Zrt. üzemelteti majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!