Hírek

2014.08.03. 15:50

Bemutatták a partnerkapcsolatokat, a táncegyüttest és a foltvarrók munkáit

Nagyvenyim - A négy település polgármestere is részt vett a kiállítások megnyitóján, amely felvezette a falunapi programokat csütörtökön.

Körmendi Erzsébet

A különleges alkalomra érkezett népes vendégsereg nem fért volna el a községházán, emiatt a Kossuth iskola tornatermét kellett az ünnephez méltóan berendezni. Mogyorósi Mária népművelő és munkatársai dr. Gubánné Pintér Annamária irányításával az alkalomhoz illő kiállítással tették lakályossá a hatalmas teret: bemutatták a húszéves partnerkapcsolatot. A tárlat része az Aktív polgárokat Európának Testvértelepülések polgárainak találkozója rendezvénysorozatnak, amelyre pályázaton nyert támogatást Nagyvenyim. Emlékkönyvként paravánokon rendszerezett fotókkal idézték fel az altomünsteriek és a nagyvenyimiek közös rendezvény- és kiállításélményeit, mellettük az önkormányzatnál és a művelődési házban őrzött tárgyi emlékeket, ajándékokat is láthatták az érdeklődők. Természetesen az Egereshez tartozó települések lakóihoz fűződő barátság is helyet kapott a tárlaton, valamint a jászóiak bemutatkozó anyagot hoztak a nevezetességeikről.

Fotó: Ónodi Zoltán

A megnyitó is rendhagyó volt: a bajorok zenés műsorral örvendeztették meg a vendégeket, ismert népdalt tanítottak meg a résztvevőknek, és közös énekléssel alapozták meg a hangulatot. Szabóné Lőrincz Ilona Nagyvenyim, Anton Kerle Altomünster és Nagy Gábor Jászó polgármestere, valamint Both György Egeres alpolgármestere is elmondta gondolatait a kiállításról, az egymás rendezvényein, a közös kirándulásokon, a diákcsere-program során, a lakók és a civilek barátságának köszönhetően szerzett közös élmények fontosságáról. Majd a Quintia szórakoztatta a nagyérdeműt.

A képviselőtestületi ülés helyszínéül szolgáló tornateremhez vezető folyosón, az iskola aulájában a Nagyvenyimi Foltvarró Klub és az Aranykezű Öltögetők alkotásaiban gyönyörködhettek a látogatók.

A húszéves néptáncegyüttes a művelődési ház nagytermében mutatkozott be: saját maguk dolgozták fel és rendezték kiállítássá a fellépéseiken, rendezvényeiken, próbáikon készült képeket, felvonultatták az elismeréseiket, okleveleiket, serlegeiket is.

 

Címkék#Nagyvenyim

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!