Hírek

2013.04.02. 19:25

Kicsit késik a fásítás

Dunaújváros - Nem maradt abba, csak a tavaszi tél időjárása akadályozza a szerencsére már hagyományosnak mondható fásítást a város alatti Duna-parton.

Pekarek János

Dacára a zord időjárásnak (ez egy tavasz?!), az első alkalmas pillanatban mégis tovább folytatódik a Duna-part fásítása! Sőt: a Dunaújvárosi Partvédelmi Vállalat munkatársainak jóvoltából ez már zajlik is (kényszerű szünetekkel).

A partvédelmisek ugyanis több mint száz hársfával szépítik a városi rendezvénytér környékét, valamint az alsó Duna-parti út szegélyét.

Tóth Ferenc, a partvédelmi vállalat igazgatója

Ahogyan Tóth Ferenc igazgatótól megtudtuk: emellett még kerti, azaz, bocsánat: parti bútorok készítésével és kihelyezésével is megpróbálják otthonosabbá tenni az újvárosiak kedvenc sétálóhelyét, a nagy folyamnak és öblének város alatti partját. Egy ilyen alkalomról már volt szerencsénk beszámolni, de a bútorozás is folytatódik.

A partvédelmi vállalat igazgatója emellett meglepetésekről is beszámolt, amivel a város kisebb polgárainak akarnak kedveskedni a május végi gyereknap alkalmából.

Mi már tudjuk, mi lesz a meglepi, de adott szavunk kötelez minket a titoktartásra. Ha nehezen is, megálljuk, hogy nem mondjuk el, miféle természetvédelmi, igazi zöld ötlet várja majd a gyereknaptól kezdve a Duna-parton sétáló kicsiket.

Folytatódik az Újpart Művészeti Egyesület által harmadik éve szervezett gyümölcsfásítási program is.

Már a múlt szerdán kezdődött volna az új ültetés  de akkor térdig érő hó volt: nem épp faültetési idő. Ezért legközelebb (ha az időjárás is megengedi) április 8-9-én, jövő hétfőn, kedden ültetnek el majd mintegy harminc facsemetét önkéntesekkel a már megszokottnak nevezhető helyen, az önkéntesek öbölparti ligetében.

Az igazi, nagy, tavaszi faültetés az Újpart szervezésében pedig májusban lesz, a Madarak és Fák Napja alkalmából: akkor közel száz, pályázaton is nyert, konténeres, nagy fát ültetnek el a városi középiskolások részvételével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!